duminică, 5 ianuarie 2014

Prǎjitura Simonei



            Prea mari mizele pentru acest an 2014 și, așteptǎrilor, cu modul nostru dramatic de a vedea lucrurile nu știu cum le vom putea face faţǎ. Mǎ tem cǎ vom începe sǎ numǎrǎm dezamǎgirile, demonstrând, nu mǎ îndoiesc de acest fapt, cǎ la acest capitol vom stǎpânii cu asuprǎ de mǎsurǎ chiţibușurile unui bun contabil. Din pǎcate, nu știu a se decerna Nobelul sau mǎcar Lingura de lemn pentru asemenea abilitǎţi speciale și în consecinţǎ, nu cred cǎ am sǎ am ocazia sǎ împlinesc vreodatǎ în pozǎ, gestul viu al victoriei, precum Cǎrtǎrǎscu doar cu degetul mijlociu.
            Totuși, nu pot sta departe de fenomen, ne vin imagini însorite prin televizor din Australia de la Sydney, cu fetele alea bronzate pe covorul albastru, în fustiţele scurte, albe sau roșii, cu șepcuţele pe cap, într-o plǎcere a mișcarii ușor cabrate, de gazele alergând liber dupǎ un ghem galben-auriu, care parcǎ le-a luat minţile și îi tot deșirǎ firul poveștii.
            Miezul veștii, e cǎ Simona Halep ne-a servit prima linguriţǎ de dulceaţǎ amarǎ din racheta ei, în primul tur la Sydney. (1-6/ 4-6, cu Madison Keys)
            I s-au dat sfaturi, cum cǎ ar fi bine sǎ participe doar la turneele mari, restul timpului sǎ stea pe chaturi…
            Am o altǎ pǎrere, mai veche, de bine. Fata asta trebuie sǎ stea în joc, și-n turneele mari, și-n turneele mici, fǎrǎ nume. Atunci se întrece pe sine, are tot timpul din lume de prins forma și culoarea potrivitǎ. E un fel de dolce de leche, se aurește, ca o ispitǎ, la foc întins.

Un comentariu:

  1. George Colpit Prietene Ionescu T Ion,aprob comparatia victoriei lui Cartarhescu,simbolizata vulgar,cu succesele efemere si mult trambitate din sport.E clar ca avem limite psiholologice dictate de spiritul temporar al natiei saracita in continut,mintita politic,izolata moral. Muntele nostru social este greu de escaldat,avand numai inaltime politica si carari secrete spre depozitele cu aur... fie si competitiv.

    RăspundețiȘtergere