luni, 27 ianuarie 2020

Călărind un cal alb



Cu „bucuria lecturii” citesc ultimele minute de pregătire înaintea partidei. Emoţia vine odată cu imaginile mulţimii care se varsă ca o maree liniştită pe străzile complexului de la Melbourne Parks, către tribunele arenei Rod Laver. E 2 noaptea, ora Bucureştiului şi la antipozi suntem în plină zi. Simona îşi leagă cu grijă şireturile de la adidaşii ei personalizaţi, de parcă şi-ar pune aripi nevăzute la picioare. Îşi potriveşte cozorocul în respect pentru soarele australian care a făcut atâtea ravagii, îşi roteşte în control radarul gâtului, mai face câteva mişcări şi porneşte încrezătoare către dreptunghiul lagunei albastre.
Îi povestise Darren Cahill cum cangurul, într-o luptă cu câinele Dingo, se apără într-un mod foarte interesant, îndreptându-se întotdeauna spre apă, unde încearcă să-şi înece duşmanul. Şi încă un fapt de ţinut minte. Dintre multiplele curiozităţi, cangurii nu ştiu să meargă cu spatele, ei avansează doar cu faţa-nainte.
Mertens îngândurată pare uşor copleşită  Simona intră şi priveşte cu ochii ei senini spre locul în care ştie că o aşteaptă echipa. Şi începe duelul.
Belgianca serveşte mai puternic, dar greşeşte suficient de mult. Simona nu arată încă cea mai bună formă sportivă, dar o analiză făcută cu acurateţe ne arată uşor că a crescut de la meci la meci în acest turneu. De obicei când porneşte greu are viitor, se opreşte sus!
Cum v-am mai spus, o ştim cu toţii, Simona n-ar mai fi Simona, dacă nu ne-ar da emoţii. După un deal, e sigur o vale şi iar un deal!... Important să rămână cu biciul în mână şi călare pe cal!...
Simona Halep - Elisa Mertens 6-4/ 6-4/ O partidă de zile mari
Călărind un cal alb în nopţile albe. Ar mai fi două… Ce strălucitoare nopţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu