joi, 3 iunie 2021

Unde eşti Chimiţă

 


Să mă ridic până la înălţimea de neatins a fenomenului? Sau e un factor de risc prea mare să te arunci în urma trenului, când trenul nu mai are nici şină şi nici răbdare?

Halucinante opiniile specialiştilor, după „victoria” de aseară din meciul cu Georgia. Ce înseamnă să ai ochelari de cal, să fii într-atât de îndărătnic, să nu vezi progresul general imens, supergalactic, vizibil de la o poştă, să nu urmăreşti progresia formidabilă a mingii pornită de la portar în câmpul tactic!... Cum în câteva minute prin pase succesive în careul tău construieşti fundaţia viitorului atac şi ajunşi cu acţiunea la centrul terenului, îi surprinzi pe toţi trimiţând obiectul rotund al disputei înapoi spre linia de fund în propriul teren spre adormirea şi anihilarea completă a adversarului, după care reiei atacul din nou, ca un refren, cu pase în progresie direct din piciorul portarului.

Şi ce dacă ai pierdut mingea şi rătăcita aia încurcând careul a scăpat golul la tine-n poartă. Marea artă e a celui care a gândit teoretic tot traseul şi a scris în cele din urmă eseul să ia şi el până la urmă BAC-ul…

Contează că tu ai avut iniţiativa, ai pregătit tactica din vreme, eşti antrenorul cel mai mare, Unicul Mirel!... Golul lor a fost o întâmplare şi poate să mai fie unul sau două, important e că ai un principiu şi orice s-ar întâmpla lupţi pentru el până la capăt. Într-o nouă ordine mondială, profesionalismul atacului total, pe care tu n-o să-l trădezi niciodată, va face şcoală!

E singurul domeniu din ţară unde contribuţia originală, optimistă, n-a plecat afară, n-a trădat naţia. pentru că federaţia are o conducere înţeleaptă şi profesionistă. Mirele eşti pe val, sus sabia că vine presa sportivă să ceară nota explicativă, ce dacă s-a înecat corabia! Aşa e după naufragii! Important să nu vină Hagi!...

Să strigăm ultima dată, poate o fi cu noroc, cu toţi odată într-un glas, că atât ne-a rămas pentru stimularea auzului. Aveam în copilărie un joc şi urlam ca la nebunii: Unde eşti Chimiţă?

Burlene şi Stochiţă şi Mirele tată, în siajul PNRR-ului sunt posibilităţi noi, poate că sunteţi buni la plantatul cucuruzului, acolo-i de voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu