vineri, 4 iunie 2021

Neînfricata

Să începi cu o dublă greşeală la serviciu, după care să te impui în partidă, să dictezi fiecare minge şi să nu pierzi aproape nimic, decât poate şirul semnelor de exclamare puse, fără îndoială, între superlativele care practic ţi se cuveneau.

Nu credeam că Sorana mă va obliga vreodată să aleg cuvintele de sărbătoare din odaia bună, pe care le scoteam de obicei doar la evoluţiile de excepţie ale Simonei Halep, dar forma din vremea Covidului şi rezultatele care au început să apară, mă încredinţează că nu sunt cheltuite inutil. Neînfricata, este expresia care mi-a venit în minte, cu referire la sportiva noastră într-o bătălie în care nu a dat un pas înapoi, iar în faţa ei nu se afla oricine ci Daria Kasatkina, una dintre stelele în ascensiune, o certitudine a viitorului în sportul alb.

Tocmai acum când scriu aceste rânduri o altă româncă, Ana Bogdan, a avut o minge de meci uriaş, ratată din păcate cu Paula Badosa. Găsisem şi un titlu acestui text, AU ÎNEBUNIT SALCÂMII, dar n-a fost să fie!

Locotenenţii Simonei Halep, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan, indiferent de rezultatul Anei, indiferent de orgoliile Soranei, azi au devenit generali.

Ana Bogdan a pierdut eroic până la urmă, în setul decisiv, dar probabil că meciul spectacol, un adevărat thriller, va candida la „cel mai bun meci al turneului”, iar cele două stele de general, odată câştigate, rămân pe umăr! Felicitări!

Ca general victorios, Sorana are deja trei stele şi o poate câştiga desigur pe cea de-a patra, în optimi. Felicitări şi succes!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu