joi, 4 noiembrie 2010

La o şuietă. SuperBlog _ Etapa XXII-a

La masa tratativelor

Să fim de acord că subiectul încălzirii globale a depăşit sfera rezervată cercetărilor ştinţifice şi a devenit poate cea mai aprinsă dezbatere la masa decizională a mai marilor lumii. Tare mi-e teamă ca abordarea acestora să nu contribuie implicit, cu câteva zecimi de grad, la prisosul de tempertură.

La masa elevilor de liceu

            “Frate, dacă tot vine efectul ăla de seră, la ce ne mai trebuie cultura generală, avem şi net-ul, diplomele le luăm oricum de la Spiru Haret, pentru planetă mai util ar fi să vegetăm, să ne-ngrijim cu toţii de cultura etno-botanică.”    
Bag seamă că doar grădiniţele AFTER-SCHOOL prin noua lege a învăţământului sunt obligate ca noutate să lămurească preşcolarii că dioxidul de carbon din atmosferă creşte într-un ritm mult mai rapid decât se considera până acum, şi, ca o recunoaştere a tradiţiei şcolii romaneşti, în continuare la stop se poate trece numai pe culoarea verde.

La parlament

Se dezbate moţiunea de cenzură “Opriţi încălzirea globală!” E deja a şaptea încercare a opoziţiei de a răsturna guvernul Boc incapabil să gestioneze criza.

La intelectuali
Inutil să încercăm a pune în balanţă  opiniile celor care susţin preponderent rolul omului în amploarea luată de fenomenul încălzirii globale, şi argumentele celor care consideră că influienţa umană nu este de loc determinantă.(…) Cei din urmă sunt suspectaţi că au primit bani de la marile companii petroliere prin intermediu lui Patriciu să infirme ipotezele alarmante, evitându-se în acest mod un colaps financiar cauzat de măsurile ecologiste.

La Tatulici
la emisiunea de după campania Şcoală, stradă şi spital, obosit şi singur într-un fel optimist: “Până la urmă rezervele petroliere vor seca într-un fel natural de la sine, cum de asemeni se poate întâmpla tot natural ca ecologiştii într-o efervescenţă care să adune la cauză întrega populaţie a planetei să reuşească într-un elan fantastic să planteze cu copaci şi ultimul kilometru de autostradă.”

La Cotroceni

Serviciile de informaţii au adus raportul: Viitorul planetei pare a fi ameninţat  începând cu 2014 de o nouă glaciaţiune.
“Deci ne răcim! Măi fraţilor hotărâţi-vă că iarna nu-i ca vara şi nu mai ştie omul cum să se îmbrace.”

Şi în timpul acesta  ce face ASUS ? Tehnologia EPU(Energy Processing Unit) adică ,integrează un cip în plăcile de bază ale calculatoarelor cu ajutorul căruia diminuiaza nivelul de radiaţii Co2 şi reduce automat, controlat, consumul. Datele tehnice le aveţi aici.
Găsiti de asemeni pe SuperBlog o gamă largă de abordări, recunosc documentate dar nu întratât de originale.

NA. Trebuia să mă răcoresc cumva. Mă uit la punctaj şi văd că juriul, consecvent nu apreciază originalitatea. Vine ea încălzirea globală!


Nota: Aceasta postare a fost notata cu 98 de puncte

Un comentariu: