vineri, 4 august 2023

Interviu WEEKEND Adevărul

 




















Mâine în Weekend Adevărul un interviu pe trei pagini despre “Albaştrii”, securişti şi informatori, cărţi, Europa liberă, dosare şi vieţi… Răspunzând la întrebările ziaristului Denis Grigorescu.

« Se spune că destinul ţi se dă la naştere şi nimeni nu poate interveni asupra lui. Pot fi nu zic nu şi străzi protejate care duc la autostrăzile mari construite déjà, şi trebuie doar să te încadrezi pe banda ta, şi să nu încalci regulile.  N-a fost se pare valabil şi pe uliţa noastră. Visurile la cheie au scăpat din control. Ni se păruse că se asfaltează, se dărâmaseră nişte case şi se construiau blocuri noi. Bisericuţa legată cu cabluri fusese tractată ca o corabie a nălucilor, mai în spate.

Tineri şi optimişti treceam cu vederea peste amănunte. Ni se părea că orizontul e aproape şi-l puteam atinge, dar cineva a avut ideea lângă mărul fără gard cu poame roşii care ard şi potolesc setea, să  planteze din loc în loc pe marginea şoselei, semafoare cu lumină rece.

Eu purtam de-atunci ochelari cu lentilă groasă. Tot timpul vedeam numai culoarea roşie. Unii spun că ăla era ochiul destinului, alţii susţin că era ochiul vigilent al securităţii. (Să fi fost doar securitatea circulaţiei ?...) »


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu