luni, 13 februarie 2012

Noi când mai murim?



Ne-a acoperit zăpada, îngerii din cer au turnat asfalt proaspăt, alb, peste acoperişurile caselor, peste munţi, peste văi, peste braţele copacilor de oţel sticlos îngheţate în armătură. Ţara e nivelată ca-n palmă, toată e o autostradă, pe care nu circulă deocamdată vehicule. Nu s-a-ntărit asfaltul. Nu s-au înlocuit roţile cu caucicuri de iarnă  - cu tălpigile de sanie. 
Încă  se ceartă în parlament şefii partidelor cine să taie panglica.
Iarna asta a venit ca un dar de la Dumnezeu, sau de la Comunitatea Europeană, nu se ştie sigur, nimeni nu mai spera să bifăm programul de autostrăzi, cel mai important obiectiv de dezvoltare strategică a infrastructurii.  
(După ăia de la Institutul Naţional de Meteorologie, mai curând darul a venit de la ruşi, dar ne-am convins că nu trebuie să-i luăm în consideraţie...).  
Nu s-a putut conveni dacă meritul principal e al puterii, sau e meritul exclusiv al opoziţiei democrate şi de ciudă Boc a demisionat, iar Ponta şi Crin au intrat în grevă. Societatea civilă în frunte cu doamna Alina Mungiu-Pippidi consideră, pe bună dreptate, că e rezultatul incontestabil al protestelor comunităţii civice maturizate politic pe străzi, de reflectoarele Antenelor care i-a bombardat cu raze infraroşii. Până la urmă tot la Cotroceni, nu, e punctul nodal care i-a unit.
E sărbătoare naţională, nu se mai munceşte. Toţi stăm în casă şi ne uităm la televizor aşteptând elicopterul. Televiziunile sunt prinse în competiţia de Grand Slam a breaking news-urilor. E ca la ruletă cănd se schimbă culoarea codurilor. Când galben, când portocaliu, câştigă cine anunţă primul culoarea roşie.
Dar de ce întârzie atât elicopterul? Ce noroc am avut cu programul de reabilitare a blocurilor! Prevăzătoare, doamna Udrea(de ce-or fi remaniat-o?), le-a cerut constructorilor să pună un geam termopan direct în acoperiş, să putem admira cum funcţionează scutul antiatomic de la Deveselu. Acum pe geamul ăla urmărim cu toţi cănd vine elicopterul.
Nu–nţeleg ce face primul ministru, e tânăr, îl credeam mai energic de ce întârzie? S-a dus şi ăsta la Cotroceni să se pupuie cu Băsescu? El nu ştie că s-a terminat şampania!? 
Noi, când mai murim!?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu