joi, 14 august 2014

Literaţii de la Mititica



          O slǎbiciune a trupului m-a ţinut câteva zile departe de spectacolul internetului, pe care probabil și spun aici o platitudine doar spectacolul vieţii îl poate depǎși. Cât sǎ reziste și organismul, adicǎ trupul, cu tot ce are întrânsul? Cǎ dacǎ iei și analizezi în dimensiunile ei o simplǎ minge de footbal, dintre milioanele care se rostogolesc în iarbǎ, pe maidan sau pe marile stadioane ale lumii, lovitǎ de ghetele nemiloase ale unui Garet Bale sau Ronaldo, sau mângâiatǎ tandru de un artist ca Mesi ce te-ar face sǎ roșești sub rochia miresi dacǎ ai fi scafandru și ai avea o fǎrâmǎ de simţire în inimǎ. Dar mingea aia rotundǎ, sub piele n-are nimic, nici mǎcar acolo douǎ trei obiele... Doar aer sub presiune. De la o vreme, nu mai are nici șiret, nici conștiinţǎ, nici coprehensiune și tot se dezumflǎ, încet-încet.
          Probabil sistemul meu imunitar, precar, s-a șubrezit de tot când a vǎzut sistemul lor mafiot șocat, sub izbiturile de par ale procurorilor. DNA-ul ǎla al ororilor n-are mamǎ, n-are tatǎ și nici judecǎtoarele, sentimentul surorilor. Bietului Felix, i s-a luat și Ica și soarele! Tare supǎrat am fost cǎ n-am putut participa în transhumanţa Antenelor pe asfaltul Cotrocenilor cu mioarele la pǎscut. Uff, ce m-a durut la șezut!
          Mai e timp, n-a trecut vacanţa mare! Poate ieșim din nou la plimbare cu Șova sau Mazarin de Constanţa, cu Duicu și ceilalţi nevinovaţi penali din circotecǎ. Mǎrșǎluim pânǎ la Giurgiu, prin Alexandria direct și ne oprim la bibliotecǎ, sǎ ne lǎsǎm cǎrţile. Egali de talentaţi, strânși din toate pǎrţile într-un proiect literar comun.
          Abia acum am dezlegat șarada, de ce-și dorea atât de mult autostrada!... Vicepremierul Dragnea nu era nebun și nici nu prevedea neapǎrat un tun comercial. Doar, vizionar, el o vedea pe Bombonica în ovaţii, acordând un premiu special pentru literaţii de la Mititica.
Plai bǎlai – pamflete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu