sâmbătă, 20 ianuarie 2018

După meciul acesta orice victorie va fi un bonus




Dacă ne luăm după cuvintele lui Ţiriac şi fără îndoială el ştie ce spune - eşti jucătoare mare - atunci când eşti în stare să obţii victoria jucând prost! Fără îndoială Simona n-a dorit să ştirbească autoritatea înţeleptului şi a jucat mai puţin spectaculos azi-noapte decât Lauren Davis care a făcut probabil meciul vieţii, dar nu putem susţine, nu avem argumente, că a jucat prost.
Un meci pentru istorie! interzis cardiacilor, dar şi suporterilor care diseară vor fi în Piaţa Universităţii sau la Palatul Victoria. 4-6/ 6-4/ 15-13!!!
Davis a arătat pe teren ca un posibil număr 1 mondial, făcându-ne să uităm de-a lungul partidei locul la zi ai ei în clasamentul WTA, adoptând cu tenacitate şi strălucire stilul de joc apreciat şi original al campioanei noastre, dând loviturilor sclipiri de floretă şi desenând unghiuri ascuţite ce sfidau geometria terestră. Viteza de deplasare a americancei, superioară în cele mai multe rânduri, ne-a făcut să căutăm cu îngrijorare aripa rănită din glezna Simonei şi ne minunam văzând-o pe Davis mereu în centrul imaginii, ca o atletă în alergare pe coama marelui zid chinezesc.
S-a dansat pe muchia cuţitului şi pe nervii lui Darren Cahil, întinşi la maximum, ca părul de cal gata să plesnească atunci când încerci biciul.
O încleştare teribilă dusă până la secătuirea resurselor. Nu poţi rescrie în cuvinte povestea fabuloasă a acestei nopţi albe, lungi…
Ca o cămilă rătăcită printre dunele de nisip, Halep şi-a găsit până la urmă cărarea pierdută, oglindind-şi de pe mal mulţumită în luciul apei un chip obosit!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu