duminică, 21 ianuarie 2018

Centenarium. Se adună apele


I-am văzut întâi la televizor. Să fi fost vreo zece cu steaguri tricolore în mâini, pornind pe jos de la Cluj către Bucureşti să străbată ţara cum au făcut şi bunicii lor acum 100 de ani, venind din toate părţile către Alba Iulia. 

Cum şi mai înainte, după un prăpăd (ape năprasnice, sau mistuire de foc), cei mai voinici flăcăi se strângeau pe un câmp, încordau arcurile şi în locul cel mai îndepărtat unde cădea săgeata, înălţau o biserică să se închine şi să spună o rugăciune căci toate veneau de la Dumnezeu.

Doar ciuma roşie a venit de la oameni, farisei înnobilând furtul hoţia şi corupţia, răsturnând legile şi ordinea firească a valorilor!

I-am văzut aseară în stradă pe cei zece ajunşi la Bucureşti. Nu mai erau zece se strânseseră peste 60000. Mi-aş fi dorit mai mulţi!...

La un moment dat au ţâşnit din smartphone-uri ca nişte săgeţi, raze de lumină. Câteva zeci de mii au atins Dealul Mitropoliei, dar Catedrala Mântuirii Neamului începuse deja să se înalţe în sufletele noastre…

Să ţinem aproape!

2 comentarii:

  1. I-am iubit! Dupa revolutie am crezut in social-democratie ca si continuatoare fara socuri pt un popor care nu avea voie sa gandeasca decat "rosu"! Dar nu a fost asa, sau a fost din ce in ce mai rau, parca suntem urmariti de un blestem... Si cand romanului ii ajunge cutitul la os, se exprima in strada si pe alte surse, nelasand ca demnitatea care i-a revenit dupa Revolutie, sau ce o fi fost, sa-i fie din nou calcata in picioare! Sustin democratia sociala, dar fara favoritisme si incalcari ale legii, care a devenit prea dura pt ei, iar acum vor sa o "adapteze"! Jos jigodiile politice, indiferent carui partid apartin!

    RăspundețiȘtergere