joi, 8 februarie 2018

Scritorii neamului în documente CNSAS



Din toate timpurile scriitorii neamului au fost geniali, mult mai geniali şi mai perseverenţi în delaţiune decât scriitorii de azi, care se dau afară între ei, care pe care, să rămână în Uniune numai genii pustii. Vă propun să-l cunoaşteţi dintr-o pagină ca geniu naţional pe Ion Văcaru. Fila 18, Dosar CNSAS 1370480
Declaraţie.
Subsemnatul Văcaru L Ion Referent Principal la Comitetul Provizoriu al Plăşii Merișani declar următoarele:
 Cunosc pe Eugenia Popescu (personajul Gica comunista, al romanului meu Gușterele) din anul 1945, din Pitești, de la Organizaţia Tineretului Progresist (un fel de străbunic al lui ALDE) în care s-a strecurat și dumneaei, și s-a înscris în anul 1946. A trecut apoi la PCR unde și-a depus munca de partid. Neducând munca în spiritul de clasă, a fost exclusă, deoarece susnumita era legionară la origine.
În anul 1949, 24 mai, am fost numit Președinte al Plășii Merișani. Când am venit să-mi iau postul în primire, am găsit-o pe susnumita ca Primar al Comunei. Întrebând poporul sărac și pe membrii de partid ce fel de element este, toţi mi-au spus că a fost legionară împreună cu fraţii săi și îi miră cazul că e încă în conducerea satului, pentru că necazul e că se poartă cu dictatură faţă de popor.
Poporul și cu membri de partid mi-au propus sǎ o dăm afară, însă fiind susţinută de Comitetul Provizoriu Judeţean (un fel de Cex după cum scrie-n Dex), nu am putut să o dăm afară și din postul de Vice-Președinte pe care îl deţinea dinainte la Comitetul Provizoriu al comunei.
Cu toate declaraţiile luate de la anumiţi oameni care îi cunoșteau activitatea(aici scrisul e blurat, nu se înţelege bine, literară sau legionară) și cu referinţele de la membrii de partid din care i s-a format dosar și a fost trimis la Secţia Cadre a Judeţului, tot nu am putut-o scoate din conducerea comunei. (Ce neputincioasă pare sǎ fi fost şi atunci democraţia statului paralel! Azi în epoca Teleormană tristă, asemenea bâjbâieli iacă-tă că persistă!)
Afarǎ de cele arătate până în prezent, susnumita(adică numita primar Gica comunista), duce o muncă contra Partidului Muncitoresc Român (un înaintaş al PSD. Normele cacofonice pare că au fost păstrate…), spunând că mult nu mai e și americanul va fi stăpân, va da Românica pe spate. Prietenii ruşi se vor da la o parte și vor lua iar conducerea ţării fostele partide fasciste, sau istorice, în care și tatăl ei (Tobârlan) a fost primar în Partidul Liberal. (Nu știam că tata-mare Tobârlan, personajul principal din carte, a fost primar liberal!...Hai mai departe!)
Un frate al ei (Nicolaie) a făcut nuntă legionară unde a fost și ea îmbrăcată în cămașă verde cu centură, I s-a găsit fotografia, despre care susnumita spune că nu e ea ca figură.(Din ce a declarat la DNA, zice că nu se recunoaşte în fotografie, şi dacă ar fi să fie, când era copil a jucat îmbrăcată aşa într-o piesă de teatru)
          (Într-o altă notă informativă nesemnată, aflată în dosar, datată 15 martie 1950, nu știu dacǎ scriitorul era același, dar stilul  asemănător dovedește că "prozatorul" făcuse prozeliţi, ni se precizează că fotografia fusese găsită întâmplător într-o casă conspirativă a unei rude de-a lor din comuna Valea Mărului. Din informaţiuni, această fotografie s-ar afla la tovarășul Tuţă de la Judeţeana PMR Argeș, Serviciul Cadre.)
Mai informez că susnumita înșeală poporul din comună. De exemplu are sǎ dea bani (europeni?) pe mieluţele de rasă, pe care bani i-a încasat de la popor și spune că nu i-a încasat, și-i mai încasează o dată. A sustras bani și din vânzarea prunelor și a merelor de la școală.(Aceeași livadă unde m-am încăierat eu în clasa patra cu un coleg, pentru mărul Mariei, rămas în pom necules… Dovadă că lucrarea se făcuse de mântuială…)
Deci în concluzie este un element dușmănos clasei muncitoare de la ţară și nu merită sǎ stau în rândurile Uniunii scriitoare.(Păstrez acordul acesta gramatical, poate schimbăm regulile la Budapesta…)         
Aceasta îmi e declaraţia de Guştere pe care o semnez. SS indescifrabil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu