vineri, 16 februarie 2018

Testul sălii de sport



S-au întâmplat lucruri importante în Românica ultimelor zile, în care ar părea că am fost doar un martor tăcut. Nu am scris despre victoria de la Cluj în Fed Cup a fetelor, trăită în direct cu emoţie şi încântare, într-o sală în care fluturau steagurile tricolore, iar glasurile spectatorilor se sincronizau perfect să rostească din inimă cu bucurie cuvântul care ar trebui să unească în anul centenarului, România!Romania!
(O mică paranteză. Am rămas surprins când primarul Boc întâmpinat cu aplauze, a oferit un premiu simbolic celui de-al 3000000-lea spectator care a trecut pragul sălii de sport, de la înălţarea acestei minunate bijuterii. M-am întrebat dacă în locul lui Boc s-ar fi aflat Dragnea, câte huiduieli şi fluierături ar fi primit? Şi câţi din penalii şi agramaţii care ne conduc ar trece testul sălii de sport?
Nu am scris nici despre festivalul sportivelor noastre continuat la Doha, despre victoria de poveste a Monicăi cu Sharapova, despre cum a scos-o Nicoleasca din minţi pe Wosniacki, de era biata daneză să se ducă de la bal la spital! Despre aia mică şi năucă Ostapenko pe care a arbitrat-o Buzărneasca în meciul ei de scandal, cu arbitrul principal pe regulile jocului…
Şi nici despre victoria Stelei de aseară cu Laţio, câştigată la roata norocului n-am să scriu un oraţio.
Mi-a rămas în memorie însă vie, victoria Codruţei Kovesi, spectaculoasă ca o oază în pustie. I-a pustiit pe toţi! Penali şi hoţi de vază, ziarişti vânduţi, pe cei fără chip cunoscuţi şi necunoscuţi din statul paralel al lui Daddy!
Parlamentul în torsiune după avarii, seamănă cu un câmp de dune din nisip răvăşit, dar se vor replia parlamentarii şi în marea lor stricăciune vor continua să facă legi care să-i apere.
Să fim atenţi la fabrica de fum şi de ceaţă, să nu se supraîncarce! Să scapere lanternele în piaţă, să fim prezenţi dacă simţim că Tudorel se întoarce.
P.S.. Mi-e Milă de Octav Băncilă pictor cu un ochi critic de soi că nu trăieşte acum! Şi-ar fi îmbogăţit seria de tablouri cu capete de expresie noi.
FABULĂ. Bietul nostru premier a fost discriminată de foaie, la un bou în platou şi pusă să vorbească liber în limba rusă. Era important. S-a lăsat înşelată crezând că gâdele e un leopard galant… Şi doamna noastră de fier a intrat precum o oaie cu oiştea-n gard repede între lupii de la CNCD …
Vă rog eu, salvaţi aparenţele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu