miercuri, 16 septembrie 2020

Foc fără fum


               Zice Augustin Doman cu patru zile în urmă într-o postare pe facebook:

„Îi anunț pe colaboratorii revistei Argeș că de astăzi nu mai sunt redactor-șef al publicației.” Şi după alte câteva aserţiuni explicative, încheie cu, „Mai pe larg în ultimul editorial al revistei pe septembrie.”

Am căutat editorialul  în revista Argeş, apărută ieri 15 septembrie, dar semnătura redactorului şef nu e pe nicăieri, de parcă cei de la Direcţia Gospodărie Locală s-au grăbit să dea jos toate literele numelui de pe tăbliţe, după ce s-a votat în consiliu o hotărâre de redenumire stradală, dar când să fie adoptat noul nume, n-a mai fost cvorum. Să nu exagerez(!), a mai rămas o tăbliţă cu numele lui Augustin, în caseta tehnică, lângă  cel al sfinţiei sale arhiepiscopul Calinic, senior editorul revistei. Precis că nu s-a încumetat nimeni să informeze înalta faţă bisericească despre reducerea fondurilor şi o iminentă schimbare la faţă a conducerii!… Să nu-l supere taman acum înainte de alegerile locale şi Înaltpreasfinţitul să scape  vreo afurisenie!

N-aş fi revenit cu un astfel de comentariu, dacă nu m-aş fi grăbit să iau atitudine în postarea mea iniţială, „Moartea revistei Argeş”, susţinând şi o susţin şi acum, că fără Augustin Doman, mentorul şi redactorul şef, revista ar putea intra în moarte clinică.(Pandemia e în floare)

Poate că era mai bine să mă exprim în cuvinte tăcute, să las loc unei rezolvări de ultim moment, unei posibile reveniri, să se mai discute găsirea unei soluţii!... Evident că sunt vinovat şi-mi torn cenuşă în cap. Da, de unde iau cenuşa?

N.A.

Nu dispun de nici o ştire pe surse şi nici de alte resurse politice. Sper ca lectura mea, printre rânduri în note critice, să fie citită în slujba prietenului Doman(cam rebel, altfel!), nu doar socotită „zbateri facile, strădanii futile”… cum susţine el!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu