miercuri, 16 mai 2012

Breaking News. Ştirea



A murit um om la Mufatlar. Săpa un şanţ şi a căzut malul peste el. Rostea crainicul  în ecranul televizorului, înghesuind apăsat cuvintele repezite în urechile larg deschise ale microfonului.
Fă-mi te rog legătura urgent cu reporterul aflat la faţa locului!
Da de unde ştia  reporterul de teren că acolo se va întâmpla un fapt important care poate deveni o ştire!? Dacă, taman el, imprudent, cocoţat pe dâmbul scos din măruntaiele pământului de lopata bietului om, cu microfonul întins dincolo de buza şanţului, către buzele ce se vor umple cu pământ în scurt timp, ca să poată culege fructele ultimei declaraţii memorabile, dacă taman el a provocat surparea cauzatoare de moarte!? Şi tot aşa, întrebările pot continua. Crainicul insistă să ni se dea amănunte:
Cât de adânc era şanţul, omul lucra particular sau era sub contract cu o firmă? Avea nevastă, copii, sau vre-o amantă care dorind să scape de el de acasă, l-a trimis forţat la muncă să rămână liberă cu viaţa ei privată.
Deocamdată nu pot fi constatate dimensiunile dezastrului. Şanţul e plin cu pământul surpat, a început şi ploaia, iar  echipele de specialişti sunt pe drum şi încă nu s-a stabilit implicarea amantei. Voi reveni cu amănunte calde la următoarele transmisii.
Finalul întrerupt brusc de un tunet, ca ascultător mi-a mai dat o speranţă. Poate că omul era cald şi înca nu muriseră toate amănuntele. (Ionescule, cum poţi fi atât de macabru!... Condoleanţe familiei!)
Alo, mogulu! Aştept amănunte! Ce mi-l tot arăţi pe Ponta, împărţind brăţări tricolore  confecţionate azi noapte de conaţionalii noştrii romi, special pentru gimnaste! Mai bine ar spune Ponta cât aur a scos din tezaur. A cântărit brăţările alea Florin Georgescu, ştie el cât se pierde la prelucrare? Şi-a întrebat neamurile?... Că de-aia leul nu mai e verde şi moare omul în şanţ deampicioare! 

2 comentarii:

  1. esti rau Ioane dar ai dreptate mare dreptate

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar trebui sa iesim in strada, sa nu ne mai uitam la televizor. Au reusit ne-au inrait pe toti.

    RăspundețiȘtergere