marți, 10 iulie 2012

A cânta din drâmbă – se spune despre cineva rămas înşelat


             A fost o săptămână agitată. Canicula în dezmăţ ne-a lovit în moalele capului şi paralizaţi, am privit cum echipajul Ponta Antonescu, la fel ca într-un vis urât, a  şmecherit preşedintelui fotoliul de lider. Chiar dacă Copylotul şi-a făcut vehiculul ţăndări s-a lovit rău în traseu a câştigat cursa. Capul bandajat al liberalului Crin se leagănă victorios în hamacul antenelor lui Voiculescu, înainte să descindă, cu studiouri, aparatură, hamac şi Dana Grecu cu tot, sub zidurile Cotrocenilor. Visul de mărire al lui Felix iată e viu.
            Coşmarul fărădelegilor ne-a mai arătat o dată că suntem un popor vegetal, tragismul nostru mitic lăsându-ne fără replică în faţa armatelor de viermi care ne devorează şi cer linişte.
            Ne revenim mai greu din perplexitate şi contemplare. Avem darul să filozofăm din orice! Se pare că tânărul Ponta şi-a plagiat nu doar teza de doctorat ci chiar şi carnetul de conducere. Sau poate l-a obţinut la Piteşti!... Ne uimim  de tupeu, de abuzuri, de candoarea cu care minte, de manipulare grosolană, de inepuizabile resurse, de „poporul lor”(ghilimele!) care suntem...
            Oricum, Europa a reacţionat mai repede decât noi, constatând că cei doi au beţia vitezei şi inconştienţa prostiei şi, joi l-a chemat la Bruxelles pe copylot, să-l întrebe de sănătate şi să-i dea peste bot. Să-l avertizeze că bătrânul continent are reguli precise, e semaforizat, are autostrăzi şi evident nu poţi circula pe scurtături, fundături şi prin spatele Curţilor cu mânăreli mărunte, cu volanul în mână şi ştampila de plagiat, pe frunte.
            Nu am încredere că Europa va putea îndrepta singură ceeace useliştii au reuşit să strâmbe!
            Să ieşim la vot la referendum, altfel cântăm din drâmbe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu