sâmbătă, 16 februarie 2019

În transă


Uluitor acest meci al Simonei Halep cu Elina Svitolina! O poveste de viaţă care îi ridică pe oameni la înălţimea zeilor, pentru că doar ei pot face minuni.
Partida s-a jucat pe sârmă între doi stâlpi de înaltă tensiune fiecare încercând cu racheta să alunge stolul de vrăbii ce se roteau deasupra capului. La un moment dat am înţeles de pe buzele Simonei vorbind cu sinele: „Jucăm la fel de bine amândouă, va câştiga cea cu mentalul mai tare!” Aşa a şi fost. Un scenarist genial n-ar fi putut imagina atâtea încercări pentru a împinge dramatismul dincolo de limite.
Menţionez doar în setul decisiv, la 4-1 şi 40-15 pentru 5-1, în contul Svitolinei, care deja începuse să-şi numere banii, Simona s-a înfipt în adidaşi, a strâns racheta în mâini şi a oprit implacabilul cu privirea ei limpede şi încrezătoare. Încleştarea a devenit eroică, s-au ascuţit unghiurile, s-au desenat parabole, s-au inventat lovituri demente… Amândouă intraseră în transă, s-a mai şi greşit de emoţie, dar la sfârşit cea care a întins mâna celei căzute, a fost românca.
În caseta tehnică pentru istorie, Simona şi Svitolina au avut cifre egale la număr de puncte câştigate, dar cea care a scăpat victoria printre degete a fost  ucraineanca.
Sportul e prea dur uneori, pentru că nu poate să consemneze doi învingători. Felicitări Simona! Indiferent de ce va fi în finală, ţi-ai arătat ţie şi lumii ce puternică eşti! Să nu uităm că În cele din urmă tenisul e un joc…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu