marți, 23 aprilie 2019

Halep şi Napoleon



Nu am făcut absolut nici o consideraţie până acum, asupra modului cum ECHIPA de Fed Cup  a României a ieşit din bătălia cu Franţa de la Rouen. Îmi vine în minte celebrul împărat francez Napoleon. În fulminanta lui carieră, corsicanul a rămas în istorie, mai ales prin înfrângerea de la Waterloo. Mai ştie cineva şirul neîntrerupt de victorii de la Arcole (1796), Rivoli (1797), Abukir (1799), Marengo (1800), Austerlitz (1805), Friedland (1807), Wagram (1809), Montmirail (1814)?

La Waterloo, pe platoul dealului Saint-Jean s-a auzit celebra frază „Garda se retrage!”şi micul caporal ajuns general, şi fost împărat, şi-a continuat legenda.

După meciul eroic de dublu, copleşită de oboseala orelor lungi dedicate până la ultima picătură de energie, echipei şi împlinirii unui vis pentru fala României, micul soldat Halep s-a retras să-şi reculeagă gândurile şi să odihnească. Nu a rostit nici un cuvânt de genul „Garda se retrage!”, ceea ce ne încredinţează că nu s-a dezbrăcat de frumoasa uniforma de general, ca să se împarăţească doar în nume propriu.

Va coborî o vreme la vale de la Rouen, va plăti eforturile acestei crunte, dar frumoase bătălii, dar cu caracterul şi cerbicia ei, cu talentul incontestabil şi perseverenţa specifică, sunt sigur că va urca din nou!

Halep îşi va duce mai departe legenda. Mai e timp să viseze frumos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu