duminică, 21 aprilie 2019

Tabletă de Florii



Azi sunt Floriile. Să ne bucurăm de Flori! La mulţi ani! 
Ieri la Muzeul satului, A înflorit poezia în Cetatea poeţilor. Mulţumiri celei cu iniţiativa, Liliana Popa. Pe scenă am citit o,

Tabletă de Florii.

De luni, clopotele bisericilor vor reda lumii începutul unei noi săptămâni luminate, așa cum a fost hărăzit sǎ se înfăptuiască, prin suferinţă și har. Nu cu multe zile înainte, aflat la Bran, într-un pridvor al palatului, mi-a atras atenţia, atârnat de tavan, un mănunchi de clopoţei. Pe unul dintre pereţii pridvorului se afla și o explicaţie pentru vizitatori, care mi-a răsunat deosebit de frumos la lectură. “Sună dintr-un clopoţel și un înger își va primi aripile!”

          Puteai ridica mâna deasupra capului şi trage de lănţicul cu zale de argint legat de clopoţei, pentru ca îngerii să-şi deschidă aripile precum în primăvară cireşul, florile.

Dar și îngerii probabil că își au legile lor. Poate că sunetul cristalin al clopoţelului n-ar trebui provocat fără discernământ! Poate doar la un cutremur, sau o furtună cu vânt puternic, sau la o mare bucurie, ni se dă voie sa provocăm îngerii, sǎ zboare nevăzuţi printre noi.

          Păcatul oamenilor este acela cǎ nu știu să-și înfrâneze pornirile. Crezând că îngerii sunt întocmiţi ca și ei, unii mai orbi, alţii mai surzi, au turnat bronzul în clopote uriașe și le-au urcat în clopotniţe legâdu-le cu sfori groase, sǎ fie siguri că sunetul clopotului va fi auzit de îngeri. Și de atunci ecoul clopotelor răsună  tot mai puternic asurzindu-i pe îngeri.

          Doar în noaptea de înviere aerul ar trebui să se cutremure si să intre în carne precum lumina prin cuiele lui Hristos.


















Foto: Cristina Cretu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu