joi, 27 februarie 2020

Vitrine şi măşti



Au mai trecut zile. Vitrinierul şterge cu detergenţi BIO urmele lăsate de coronavirus în vitrinele goale, pregătind locul de expunere pentru portretele candidaţilor la locale. Va fi o mare înghesuială pe centimetrul pătrat de suprafaţă vitală, căci, încă se lucrează constituţional la anticipate.
În partea centrală, la loc de onoare, opoziţia democrată, mai bine zis, puterea interimată, şi-a câştigat dreptul să-l expună pe Nicuşor Dan, fericit, bătând palma cu premierul liberal interimar.
În curtea Spitalului Municipal pozează de zor, într-un pictorial încins, împărţind tuturor măşti de Oxigen, primarul general Firea. Gata-gata să cadă pe grămada de sare, când se privea în oglindă, n-avea stare, se ştie că useriştii din Consiliul general n-au dat aprobare pentru ninsoare şi n-a mai nins. Astfel nu s-a mai găsit zăpadă pentru decor, nici în pivniţele celor cu deszăpezirea.
Iar ştiftul ăla de viceprimar Bădulescu, cocoţat pe-o grindă, a sărit s-o prindă şi a căzut cu liftul.
Săracul Marcel Ciolacu! De la o vreme, coboară atent din nori cu pianul pe scări, arestat în proiect până la Congresul pesedist. E păcat şi trist să nu poţi să-ţi gestionezi stresul şi să devii prim solist la obiect, trăgând de sfori... Şi dacă tot nu poţi să fi tu alesul, poţi amâna eventual Congresul, nu-i aşa?...

Vine primăvara. Se aud păsările călătoare plecând din ALDE, spre ţări mai calde.
         Ştim noi ce vine cu adevărat? Cu coronavirusul  turbat şi clima asta în schimbare?...
Plai bălai - pamflet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu