miercuri, 13 mai 2020

Săritura broaştii


De obicei când mă aşez în faţa calculatorului să scriu ceva, fără a avea prestabilit un subiect anume, întâi mă uit pe fereastră şi constat dacă timpul deschide către mine o perspectivă care să-mi sugereze, un capăt de drum de la care să-mi încep excursul.

Afară vremea e văratică, sunt semne că pot agăţa de creanga unui copac verde, un lanţ în care să mă balansez. Nimic mai intens decât să înfigi, dat pe spate, picioarele în cerul albastru, ca o pendulă pe care nu vrei şi nici nu poţi s-o opreşti când a luat avânt

Am citit pe diane.ro că azi 13 mai la americani e ziua săriturii broaştei, Nu ştiu pentru ce cauză nobilă a sărit broasca aia, dar ştiu în schimb sigur, că peste ziua de mâine şi eu voi sări din balta coronavirusului. După o  autoizolare prelungită, mă voi întoarce acasă şi îmi vine să cad în ispită şi să pun de un straşnic banchet.

Sună telefonul, sar într-un picior

Alo, sunt un Peştişor de aur, dumneavoastră aţi comandat  un buchet de flori de la stat, nu de La ţigănci,  pentru joi  ora 9?

Nu! Mie mi-ar trebui două-trei!… Şi  am invocat în gând, ar fi fain, un straşnic banchet, nu un amărât de buchet de flori, dar n-am lei în buget numerar, şi la ora aia e închis la bănci. Nu pot plăti nici online, hackerii mi-au spart hardul… şi nici cu cardul.

Omule eşti sinistru, o ţii gaia-mîţu în şah etern... Ţi-am zis eu să plăteşti?...
Plăteşte ministru Cîţu! El creşte lei româneşti la guvern...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu