duminică, 16 august 2020

Al 21 - lea



Simona începe meciul cu Mertens la nivelul de sus. Recunosc în sfârşit pentru prima oara la Praga, tenisul ei de top. La 3-2 pentru ea, cu două duble într-un ghem şi 4 mingi de break salvate, se concentrează şi se distanţează la 4-2. Mai face un break, 5-2, şi am văzut-o pe Mertens dând mărunt din buze şi sărându-şi sufletul, ca o româncă veritabilă.
Cel mai bun set jucat de Halep după întreruperea din motive de pandemie se încheie cu 6-2!
Setul doi este din alt film, un film psihologic cu introspecţiuni şi dialoguri interminabile cu ego-ul, în spatele terenului. Se joacă uşor crispat, gândurile ne chinuiesc, şi se ajunge aproape de final la 5-4 pentru Mertens, într-o revenire spectaculoasă. Dar nici ea nu e supraom, şi nervii ei sunt din carne, întinşi la maximum.  Nervii Simonei parcă sunt mai tari, sigur sunt mai tari, pentru ca ea e  campioana! Setul se încheie cu 7-5! Felicitări Simona!
Zâmbetul ei printre trandafiri ne face să uităm pentru moment de Sars Cov-ul 19, de restricţiile la mare, de găşti şi clanuri, de Curtea Constituţională, de Avocatul Poporului, de dispute politice , de distanţare şi să ne bucurăm sincer şi să gândim, fără măşti, în numele viitorului, la cel de-al 22 trofeu, un trofeu mai mare, poate din nou la Paris!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu