vineri, 19 august 2022

Conducătorii sfinţesc locul

 


 

Expresia cu alinierea planetelor în sport pentru Românica, părea să fie scoasă din vocabular pe termen nelimitat. Nu pentru că s-a uzat excesiv (în presa scrisă mai ales), ci pentru bezna compactă a găurii negre care se crease vis a vis de performanţă.

Dacă mai scăpa din strânsoarea întunericului câteodată, licărul vreunei perseide timide, abia de întrezăream sâmburele speranţei, dar nu mai credeam în gândurile mele că seceta prelungită, înoptată, mai poate fi vreodată binecuvântată cu o ploaie de stele.

E drept că Simonei Halep, simbolul C/constanţei, rămăsese să ne reprezinte cu onoare! Dar cu o floare, când ai o singură lingură, un singur tacâm la masa celor bogaţi, ce te faci?... Nu te bagi în vorbă, n-ai decât să taci!... N-a tăcut Simona la Toronto şi bine a făcut!

 

Şi iată că a venit de nicăieri o răpăială torenţială de stele, ca o ploaie de vară cântând la tobe peste tăceri...

Mai întâi David Popovici a făcut senzaţie cu medaliile şi recordurile lui mondiale şi eurpene la nataţie! Ce mândră şi senină era Camelia Potec! L-ar fi luat pe David acasă cu medalii cu tot, să-l aşeze între trofeele sale în vitrină.

Patru medalii pentru gimnastică, cea mai mare în rang cândva, adormită de-o vreme într-un nor. Ne era dor! Doamna de fier şi de aur Mariana Bitang, a putut mulţumită să-şi schimbe prefixul.

Opt medalii pentru flotilă, la canotaj. Elisabeta Lipă cea cu pixul ăla fără milă, care n-a vrut să-şi invite ministrul la festin, sfinţeşte locul şi completează tezaurul cu aurul a 5 medalii. Aferim comandant!

Un titlu european la fel de important  pentru floarea de măr din atletism, Bianca Ghelbăr. Anişoara Cuşmir Stanciu preşedinta federaţiei este medaliat olimpic la Los Angeles.

Şi salba de medalii la tenis de masă încheie fericit întoarcerea acasă sperăm dfinitiv a fenomenului sportiv românesc. Zicea undeva Cristian Romanescu, „tenisul de masa face parte din viaţa mea”

Dacă n-ar fi fotbalul!... Apropos Burleanu ăsta, care s-a ales pe viaţă preşedinte, unde o fi jucat fotbal?...







 

3 comentarii:

  1. De pe Facebook Nicu Bolog
    Un articol scris de un bun profesionist sintetizează talentul de care dă dovadă tinerele mlădițe ale poporului nostru !

    RăspundețiȘtergere
  2. De pe Facebook Cristescu Mandita Delia
    Așa este..Frumos și înțelept discurs..Mulțumim..🇦🇩🍀🎲

    RăspundețiȘtergere
  3. De pe Facebook Maria Popa
    Cinste, mulțumiri și respect! Când în fruntea federației este un om care știe ce înseamnă performanța, știe ce muncă trebuie făcută, rezultatele vin! 🙏❤️Burleanu a concurat împotriva lui Gică Popescu, ajutat de epoleți, știm ce s-a întâmplat..., este vorba de mulți bani, Gică nu ar fi acceptat....

    RăspundețiȘtergere