marți, 6 iunie 2023

Tabletă în alb şi negru

 














Am văzut o secvenţă filmată pe malul unui lac albastru contopindu-se cu cerul ce umplea în spate cadrul natural. Un tânăr ţinea în braţe un violoncel, mângâindu-i cu arcuşul pasional strunele şi stârnind o muzică divină ce te înfiora ca o adiere de vânt.

Lângă el, aşezată pe un scaun alb şi înalt de  regizorul care filmase scena, o tânără la fel de frumoasă într-o rochie de vară neagră a cărei fluturare pe pielea bronzată îi dezgolea până sus picioarele. Când se oprea violoncelul, vocea fetei prelua pasajul urcându-l până la ultima treaptă pe scara de mirare a îngerilor. Atunci, preţ de câteva respiraţii, privirea directă curajoasă şi plină de admiraţie a băiatului o cuprindea pe fată pe de-antregul , iar fata uşor ruşinată de gândul ei, urmărea de sub pleoape cu frunte lăsată atingerea delicată şi prelungită a arcuşului pe coarde.

Ar fi vrut în acele clipe mai mult ca orice pe lume să se afle ea în locul violoncelului în braţele tânărului şi să se lase iubită! Nu se putea, trebuia cântată melodia până la sfârşit!

Ce cruzi sun regizorii câte-odată!...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu