luni, 10 octombrie 2011

Ghid in tara ta. Risipind linkuri


Sponsor: Autonom
Nume proba: Ghid in tara ta

Un prieten strain vine pentru prima data in Romania si te-a rugat sa-i fii ghid. E destul de “umblat” prin lume si cam pretentios. Ce obiective turistice i-ai arata amicului tau ca sa-si faca o parere cat mai buna, dar si veridica despre Romania? Aveti la dispozitie 5 zile si o masina Autonom pe care o puteti ridica si returna in orice mare oras al tarii. Alege 3 obiective despre care esti aproape sigur ca l-ar impresiona. Motiveaza cum sau de ce le-ai ales.




Scott, e prietenul meu englez de pe twitter. Mai pe vară, mă tot ameninţa c-o să-mi facă o vizită în Romania şi dintr-o dată a tăcut.
            Hello Scott! Ce se-aude cu voiajul tău?
            – Hello John! Soţia mea, hoinărind pe net în căutare de obiective turistice, a întâlnit ceva neplăcut şi sincer i-a cam pierit entuziasmul. Mă-nţelegi. Ea e pretenţioasă şi n-ar vrea să-şi rişte concediul.
Ne făcusem planul să închiriem o maşină şi să cutreierăm ţara, să-i fiu ghid pe urmele lui Dracula. Am luat deja legătura cu mai multe firme Rent a Car, am discutat; ne hotărâsem pentru Autonom, cea mai mare firmă de închirieri, cu un parc nou de aproape 1000 de automobile de diverse tipuri, cu dotări şi preţuri rezonabile, şi nici volanul pe dreapta, n-ar fi fost o problemă.
– Problema e că toate folosesc motorină sau benzină de la Rompetrol. Efix. Carburantul care protejează motorul...
– Şi?!...
– Nevastă-mea a văzut întâmplător filmul ăla de la Sâmbureni, pe Youtube,”Efix de la un cal putere în sus” ... Şi nu mai am nici o putere. Am încercat în toate chipurile n-o scot dintr-ale ei. S-a speriat de prea multă tehnologie, ea spera la mai multă sălbăticie acolo la voi.
– Nu-nţeleg, ce făcură oltenii ăştia de la Sâmbureni de le-a mers tehnic atât de rău, numele.
– Dă un clic. Uită-te şi tu: http://www.youtube.com/watch?v=S7TOd0UgdrA

*
            Avea omul dreptate ce să zic. Îmi pierdusem nădejdea să stau la o ţuică, faţă-n făţă cu Scott, să twitterim. Până ieri! Când primii un share a link.
 Good luck, victorie, venim!
N-am înţeles din prima, respectiva twittereală. Am crezut, făcând legătura cumva cu Liga Campionilor, că Manchester United vine la victorie în meciul cu Oţelul Galaţi şi omul îmi dă cu tifla. Nici pomeneală! Lucrurile cu nevastă-sa se rezolvaseră de la sine si era musai că vin în concediu în Romania.
Chiar de la sine n-a fost că m-am informat. Doamna, a văzut pe net, un alt film documentar Wild Carpathia în care Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales, vorbeşte despre frumuseţea naturală extraordinară, sălbatică şi bogăţia culturală a Munţilor Carpaţi în Transilvania. Cred că Prinţul Charles, a bătut palma cu Elena Udrea şefa de la turism, chiar dacă ea nu apare în film că, la final, îl recunoaşte de strămoş pe Vlad Ţepeş, pentru prima oară. Dacă vreţi să vedeţi filmul şi voi, vă dau eu linkul;. http://www.youtube.com/watch?v=ip_QZaBfXqM
Aşa că iar a intrat pe tapet vizita lui Scott.  Eu, acum lucrez să-i fac şederea plăcută cinci zile. Mi-a cerut să-i fac un traseu să-i prezint câteva obiective din care el să aleagă trei, să nu mai rătăcească nevastă-sa pe net că cine ştie unde mai ajunge. Nu vreau să risc, nu m-arunc la cine ştie ce site-uri profesioniste. Ăştia sunt în stare să strice tot. Mai bine îi ofer de pe blogul meu, din postările originale, recente, imagini şi filmuleţe, fără pretenţii că nu posed niscaiva aparate de top şi nici nu stăpânesc tehnologia.  

           
            Cred că e suficient pentru cinci zile. 
            E limpede (asta o spun pentru juriu), că am avut de ales şi am ales doar trei obiective: Mânăstirile,Transalpina şi Sinaia cu minunăţiile ei. N-am numit Peleşul – pe lângă el nu poţi trece, pe lângă Stână, da. Când ne întoarcem e musai să-l salutăm şi pe Dracula, îl conving eu pe Scott.

Notă: Această postare este in cadrul etapei a IV-a a Concursului SuperBlog 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu