marți, 28 octombrie 2014

Lamentaţia unei politiciene talentatǎ

       
   „De stânga sau de dreapta?...” „Nu, de centru!”

          Nu cǎ ar fi fost mai multǎ ordine și disciplinǎ! Stǎteai cuminte la cozi; pentru carne, ouǎ, lapte, benzinǎ. Împrejurarea e cǎ s-a pierdut mǎsura și nu mai e nimeni ca înainte, sǎ-ţi dea cât poţi duce. Mulţi au priceput cǎ democraţia in nuce, cu gura, e ca sǎ iei cât poţi fura! Lucrurile sunt mult mai simple acum, e o singurǎ coadǎ, peste drum, la DNA.
          Ai carte, ai parte! Perdea de fum rǎspânditǎ-n popor. O prostie banalǎ doveditǎ, gaurǎ în visteria personalǎ. Vremea cǎrţilor e la pușcǎrie nu la școalǎ! Acolo e timp berechet sǎ devi scriitoare genialǎ. Și ce dacǎ nu știi sintaxa, mare scofalǎ! Nu dai din picioare ca gǎina-n porumb. Gǎsești remediu! Uite ministresa Plumb de la mediu, ea cum s-a descurcat și-a plǎtit taxa automobilisticǎ în Bulgaria? Ce te încurcǎ?
          Lǎrgești aria lingvisticǎ și scri romanul în limba turcǎ. Decisǎ.
          Mare atenţie cu volanul când optezi sǎ oprești în stradǎ. Ca regulǎ cǎ n-ai plagiat, parchezi doar pe zona interzisǎ sǎ se vadǎ cine ești și cu cine-ai votat, sau votezi...
          Nu ști semnele în oraș?... Nu te-ncurci curcǎ-n lemne, de nebunǎ! Cum urcǎ ieri Andreea Paul Vass la tribunǎ și strigǎ-n gura mare, cǎ la soare te-ai puteai uita, da la Ponta ba!

          – Mǎ Vasile, s-o opreascǎ cineva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu