miercuri, 22 octombrie 2014

Singapore. Simona cea mare

          Vorbeam pe blogul meu în preambulul acestei superbe victorii despre Ecaterina cea Mare și aminteam de mitul David și Goliat. Putem acum, dupǎ meci, avem dreptul sǎ vorbim de Simona Noastrǎ cea Mare. Este o implinire uriașǎ. Nu sunt epitete care sǎ poatǎ cuprinde plinǎtatea acestei sǎrbǎtori. Cǎci este o sǎrbǎtoare a inteligenţei, stǎpânirii de sine, a sensului vieţii ce câștigǎ victoriile de etapǎ în faţa morţii.
          La un moment dat veneau spre fileu valurile înspumate ale unei Mǎri Negre și neclintitǎ pe plajǎ, o stâncǎ trona liniștitǎ, privind cǎtre larg ca statuia lui Ovidiu. Numai cǎ Simona era vie, alerga și în privire nu scânteiau tristeţile poetului, ci strǎlucirea seninǎ și simplǎ a bucuriei de a învinge. Nu i-a lǎsat adversarei nici o șansǎ sǎ intre în meci. Nu a avut nici o clipǎ de rǎtǎcire. Tot timpul steagul ei a fluturat sus.

          Bravo Simona! Ne-ai dǎruit o razǎ curatǎ de luminǎ în întunericul nedemn din jur, care ne-a murdǎrit...
Simona Halep - Serena Williams 6-0!/ 6-2!/

         In meciul al doilea Ana Ivanovici - Eugenie Bouchard 6-1/ 6-3/. In aceste conditii, in cel mai rau caz, Simonei Halep îi mai trebuie un singur ghem în meciul urmǎtor ca sǎ fie calificatǎ în semifinalǎ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu