duminică, 12 octombrie 2014

Nemulţumitului i se ia darul

          Laura Demetriad e o avocatǎ de succes. Nu știu sǎ fi pierdut vreodatǎ un proces. Când se ridicǎ de pe scaun și începe sǎ vorbeascǎ, pare cǎ în sala de judecatǎ se așterne manǎ cereascǎ. Iar mie ca avocat al acuzǎrii, biet faun, mi se zbârlește pǎrul! Adevǎrul e cǎ picioarele-i superbe prelungite în tocuri înalte cu fusta scurtǎ mulatǎ împrejur, au un luciu aparte și când penduleazǎ pe podea jur pe Sfânta Scripturǎ – și santinelǎ, și martor, și jurat, în aceiași mǎsurǎ bat ritmul și viseazǎ – iar Laura danseazǎ pe muzica vorbelor cu argumentele, de parcǎ ar apǎra un înger nevinovat.
          Astea sunt momentele dinainte ca judecǎtorul sǎ ne cheme la el în cabinet și s-o întrebe discret doar pe ea:
          – Laura cu ce te epilezi?
          – Cearǎ de epilat de unicǎ folosinţǎ cu azulena și uleiuri dupǎ epilat cu aloe vera.
Nu e cu putinţǎ! Nu poţi sǎ crezi! Curios, aș zice! M-aș fi gândit la praf stelar.

          Mi-am scos din buzunar carnetul și bucuros cǎ i-am aflat secretul, l-am notat pentru Elena mea.
          – Ia de vezi amice – și apucându-mǎ de mânǎ m-a condus cu mâna ei pe coapsǎ, pânǎ sus. Aș fi stat acolo o sǎptǎmânǎ lunecând pe pielea finǎ, catifelatǎ. Era atât de bine! Simţeam cǎ se întunecǎ ceva în mine și n-am luminǎ, dintr-odatǎ…
*
          E inutil sǎ vǎ spun cǎ am pierdut procesul și omul acela, deţinutul, a fost eliberat. Acasǎ am intrat pe site-ul Total Pro Beauty și am comandat cinci cutii de cearǎ cu azulena. A doua zi pe searǎ, Elena, când a vǎzut cadoul m-a certat.
          – Cu astea sǎ te speli tu pe cap cǎ eu folosesc aparatul de epilat definitiv cu luminǎ intens pulsatǎ. Silk'n Flash & Go. Îl folosesc de un an, n-ai remarcat?

M-a luat prin surprindere. Elena e o femeie modernǎ, activǎ, nu o divǎ. Ce povești sǎ-i spun? Cǎ pe pielea Laurei lunecai altfel? Cǎ era adevǎratǎ și-mi dǎdea fiori la atingere. Ce eram nebun? Mi-a fost fricǎ!
          La o adicǎ, dupǎ stingere, te mulţumești cu ce ai.

          Cu totul altfel s-ar fi scris filele istoriei dacǎ nu s-ar fi inventat epilatul și podoaba pǎrului ar fi însemnat ca pe vremuri nobleţea gloriei…

Etapa IV-a Superblog2014

Un comentariu:

  1. iata inca un scriitor inscris la superblog. ma bucur sa va descopar, poate ne-am si intalnit candva, prin tara.

    RăspundețiȘtergere