sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Miriapozi malefici

          Alegem pe cel cu care semǎnǎm și cu siguranţǎ semǎnǎm cu cel pe care-l alegem. Nu mai suntem o Românie normalǎ. Ne urmǎrește pas cu pas chipul hlizind al copiatorului, multiplicat în milioane de oglinzi agǎţate pe stâlpii panourilor publicitare, pe zidurile cenușii ale clǎdirilor, pe ecranele televizoarelor, ca un bâzâit de fond continuu care ne intrǎ în piele, în urechi, în vasele sanguine și ne macinǎ sufletele, miriapod malefic ce-și ascute mandibulele forfecând convingeri, valori creștine, percepte, tradiţii.
          Loialitatea, vrednicia, curǎţenia spiritualǎ, civismul, cinstea, patriotismul, virtutea, spiritul de sacrificiu, au rǎmas doar electroni tulburaţi, rǎtǎciţi, care și-au pierdut orbitele prǎbușiţi în noaptea minţii.
          Furtul. înșelǎciunea, trǎdarea, lǎcomia, minciuna sfruntatǎ sunt noile valori ale neamului, legiferate de clasa politicǎ într-un parlament al rușinii.
          Abia de îmi aduc aminte în parcursul meu de copil sǎrac crescut fǎrǎ tatǎ, singura palmǎ primitǎ pentru o nevinovatǎ minciunǎ. Ajustasem  o notǎ școlarǎ sǎ mai creascǎ și mama ca sǎ-mi stimuleze ţinerea de minte și sǎ reinstaureze adevǎrul, mi-a dovedit cǎ adevǎrul ca o palmǎ grea, nu poate avea înlocuitori.
          Și pentru cǎ am vorbit de miriapozi sǎ-mi continui disertaţia precizând cǎ aceste creaturi se reproduc la fel cum s-ar face o tranzacţie bancarǎ. Masculii poartǎ sperma în pachete de voturi care se depun în urne ca în organele genitale. Fiecare femelǎ poate depune între 10 și trei sute de ouǎ într-o singurǎ sesiune…

          Nu credeţi cǎ ar trebui sǎ ieșim la porotest și noi cei care am primit palme de la pǎrinţi? 

Plai bǎlai - pamflete politice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu