duminică, 16 noiembrie 2014

Ora zece

          Mi-aș dori ca aceastǎ zi mohorâtǎ sǎ se însenineze spre searǎ, când procentele votanţilor vor fi depǎșit un 70% semnificativ. Nu cred cǎ dincolo de aceastǎ cifrǎ, furǎciunile și șmecheriile celor care organizeazǎ votul, vor mai putea înclina balanţa. Lucrul acesta s-ar putea întâmpla în mijlocul unei populaţii adormite, sunt semne cǎ poporul român s-a trezit.
          Primele date aratǎ o prezenţǎ sporitǎ la urne. Pânǎ la ora 10 și-au exprimat dreptul peste 1,5 milioane de votanţi faţǎ de 1,1 în primul tur; 8,5% / 6,5% în 2 noiembrie. Dar nu trebuie sǎ ne îmbǎtǎm cu cifrele, ci, dimpotrivǎ trebuie sǎ fim atenţi și sǎ înţelegem bine ce stǎ în spatele lor.
Vedem ca și altǎdatǎ hǎrnicia activismului PSD în judeţele roșii Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Dolj care au adus deja la secţiile de votare peste 11% de asistaţi politici și sociali. Dar, ceva îmi spune cǎ spre exemplu în Dolj, Craiolguţa a reușit sǎ stârneascǎ coieficientul de inteligenţǎ nu doar al studenţilor ci si al altor categorii, de aceea aștept cu imensǎ curiozitate depǎnușarea voturilor. Poate voi descoperi la sfǎrșit, zâmbetul de aur curat, neminţit, al boabelor de porumb care nu vor mai lua drumul strǎinǎtǎţii sǎ umfle conturile murdare ale tarabagiilor miliardari ai acestei ţǎri.
          Pentru asta este necesar sǎ votǎm implicit DNA-ul.
          Mǎ uit la televizor și vǎd la Paris mii de români așezaţi la coadǎ(la coada Europei unde am ajuns, menţionez, nu din vinovǎţia doar a celor de la putere!). În mijlocul lor un grup de tineri cântǎ imnul naţional.

          Sǎ vǎ fie rușine domnilor guvernanţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu