duminică, 31 ianuarie 2016

Cronică Intârziată



Spectator televizistic la finala feminină de la Melbourne am avut revelaţia faptului că în tenis şi zeii pot fi oameni, sau, de partea cealaltă a fileului şi oamenii pot deveni zei şi m-am bucurat de acest lucru care stă scris să se întâmple, e aşteptat să se întâmple, ca o dovadă că trebuie să creadem întotdeauna în miracole.
Nici o clipă nu m-am gândit la interesul subiectiv că Simona Halep va pierde locul doi în clasamentul WTA dacă finala va fi câştigată de Kerber. Am ţinut cu ea, ca majoritatea covârşitoare a  celor care îndrăgesc sportul alb, după principiul că totdeauna ai tendiţa să-i dai o şansă celui mai slab.
Ar fi fost nedrept după tot ce s-a întâmplat în teren ca nemţoaicei să i se pună ceaţa pe ochi la un moment dat, sau sinapsele să i se agaţe în mărăcinişul gândurilor. Victoria de data nu şi-a mai întors faţa de la cea care merita să câştige.
Însă ce n-a observant în entuziasmul general planeta şi ar trebui să ne îngrijoreze, este faptul că jocurile au fost făcute de China care şi-a trimis la Melbourne doi pioni otrăviţi, dintre care doar unul a schimbat regina. Soarta turneului s-a jucat în primul tur când Simona Halep a pierdut surprinzător la Shuai Zhang, nejucând tocmai prost şi riscând în continuare să rămână afectată mental o perioadă mai lungă. În schimb Kerber a avut noroc controlându-şi mai bine stăpânirea de sine şi salvând mingea de meci, tot de la o chinezoaică aparută de nicaieri. Acolo s-a jucat turneul şi Angelica îngerilor motivată de ce i-a şoptit la ureche Misaki Doi, n-a mai pierdut apoi nimic.
Respiraţi doamnă Merkel măcar doua zile nu se mai vorbeşte de refugiaţi!
Serena Williams pare că aflase şi ea de la serviciile secrete americane cum stă treaba şi nici măcar nu s-a zbătut degeaba… Chiar a făcut o figură frumoasa nemaiţinând cont că trofeul plecase de la ea din casă. şi o afectase la decont…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu