joi, 8 decembrie 2016

Cine se amestecă în lături îl mănâncă porcii



Cum se dovedeşte că înţelepciunea populară poate fi amendată pe tărâmul ei dacă e abordată tehnocrat.
                                                                        *
Se ştie dintotdeauna că marţea sunt trei ceasuri rele. Ce era să facă bietul Cioloş? Să nu se ducă la Gâdea să mănânce cu el dintr-o troacă, tărâţa porcilor? cum îl sfătuiseră gedesiştii dimineaţă?… Să intre într-o biserică, să se roage şi să tacă pentru anteniştii ăia triştii?…

Abia de le-ar fi dat prilejul apostaţilor să susţină cu temei că se simt discriminaţi.

Iniţial, ca să mai tempereze din scandal, a vrut să-şi ia doi cozonaci şi bragă din rezerva guvernului într-o desagă. S-a tot gândit, dar a găsit nimerit până la urmă să procedeze tehnocrat şi să amendeze înţelepciunea populară.

În mocirlă intri cu cizme şi-ţi pui pe umăr un halat, nu-ţi iei cravată ca la serată, dacă eşti civilizat!

Dincolo, Gâdelu îşi pusese belciugelu  de aur la râtul porcului.

Încă de la intrare, Dana Grecu l-a căutat pe premier prin buzunare, discretă şi neîmblânzită, să n-aibă arme. Vreo corvetă, sau vreun bombardier şi i-a transmis că dimineaţă s-a simţit în orgoliul său, ofuscată şi mocirlită rău!

Interviul a fost de ţinut minte. Mi-a adus aminte de Răzvan Ungureanu, când i-a predat apostatului gramatică de la lăsat mască. Am constatat că individul a rămas gură cască şi la matematică…  Cioloş i-a pus pe tavă şirul infinit de minciuni flambate umplute cu otravă, difuzate pe post. Şi cu aeroportul şi cu portul şi cu fiul vitreg al lui Soros…

– Alea au fost, doar gogoşi trecute prin magiun, care sunt admise, dacă poporul e bun de prost…conchise Gâdilatu. Să vă cereţi scuze că mi-aţi jignit poporul de antenişti şi l-aţi făcut mincinos! A învârtit din glas ca o moară stricată.

– Minţit nu mincinos! A rămas să vă cereţi voi scuze, că l-aţi prostit ani la rând!

Plai bãlai - pamflete politice 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu