duminică, 17 decembrie 2023

Vocea Români





 

              









          S-a întâmplat un miracol. Românii au învăţat să voteze! N-au stat de-o parte. De data asta s-au implicat mulţi, ascultând Vocea României cea adevărată, înălţată cu un diez într-un sezon inspirat. Nu supralicitez!

              Nu s-au lăsat seduşi votanţii de verbiajul lui Horia, o idee mai răruţ în conţinut. Conţinutul translatase de la faun către generoasa Teo, pe acelaşi scaun. Ea alăptase în fugă!… Când să se mai îmbrace?... Pentru mine Teo rămâne o revelaţie frumoasă şi îmi place sincer ce mă lasă să văd şi să aud, din ea.

              Rămânând cu antrenorii la scaune, am trecut la macho Smaili, toreador cu experienţă(Nu cred că-mi va cere daune pentru vorba proastă!). Sigur pe el, a crezut că va face audienţă printre votanţi, doar plimbând legat cu sfoară prin oraş şi la ţară, un centaur cu coarne de aur şi voce de uriaş.

              L-am auzit pe Smiley fredonând dinainte un solo câştigător. Mişto Brosca ţestoasă! Haili , hailo… Asta se-ntâmplă destul de rar şi se pare că prea optimist, a răsucit cheia în broască la Maxim prea tare. Bine că nu s-a dezintegrat în alergare!

              Şi am ajuns la Irina Rimes cea mai sensibilă dintre dive. Un vis care niciodată nu-i de-ajuns. Nu ştiu din ce motive nimereşte întotdeauna aproape de Tudor. N-am un răspuns! A scris şi în Times! Ba îl iubeşte, ba îl urăşte! Şi el insensibil se aşează mereu între ape, aruncând vorbe. Ai zice că dă la peşte.

              Ce mult şi-ar fi dorit Irina să câştige trofeul cu Vlăduţ Musta. Ar fi fost frumos! E jocul ăla pe dezbrăcate, ca un pariu, să-l lase ţuţ pe Tudor!... Privind zbanghiu şi cu jind cum fusta ei nu lunecă pe jos.

              Despre Tudor Chirilă nu mai e nimic de zis. Îi ştim clasa! Meritul lui e doar că şi-a găsit Căpităneasa. O bogăţie de voce şi prinţesă la 19 ani şi jucând cu ea într-o piesă pe Câmpia Libertăţii de la Blaj i-a dat curaj.

              Se vor găsi contestatari. Se vor da alţii în spectacol. Important că s-a-ntâmplat un miracol şi românii au învăţat să voteze.

              Ne aşteaptă alegerile de la anul, nu-s puţine! E bine că e timp pe fonduri europene să construim în tot locul, scene şi să cerem candidaţilor dacă vor să candideze, să ne cânte Ciocârlia sau Fantoma de la operă, pe o singură voce.

              Vocea României!

              Felicitări tuturor! Felicitări PROTV!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu