joi, 18 mai 2017

Simona Halep şi statuile de la Roma



Pe marginea terenurilor de tenis la Roma, spectatorii coboară în arenă printre statui. Azi Simona joacă cu Pavlyuchenkova. Anastasia e mult mai solidă, dar Simona, cât am scris aceste rânduri a luat deja primul break.
Pare sigură pe sine! Dacă i-ar merge primul serviciu, numai că face prima dublă greşeală. Pavliuchenkova e agresivă la retur, dar statuile de pe margini îi zâmbesc Simonei şi deja e 2-0. Ghemul următor se strânge şi ca un arici rusoaica îşi răsfiră ghimpii 2-1. Anastasia face o scurtă şi reuşeşte să câştige o minge frumoasă, dar Simona e mai valoroasă călare pe situaţie. 3-1. Urmează 4-1! Anastasia cheamă antrenorul, dar el nu e Cahill şi Simona parcă trage cu tunul, 5-1!

Ingrozitor de simplu când ai în faţă un jucător deja înfrânt! 6-1. Nu ştiu când au trecut 25 de minute!

Nimeni nu-ţi garantează însă victoria după primul set!

Setul doi a început şi surpriză, e 2-0 pentru Anastasia! Mă opresc deocamdată aici.



Frustrări, frustrări şi 6-4 pentru Anastasia!

Urmează setul final.

Simona HALEP pare să intre cu linişte în suflet în decisiv.1-0! Câteva exerciţii de stăpânire de sine şi 2-0! Aşa se căleşte oţelul! 3-0! Ritmul înseamnă tot! Scurta aceea pare s-o enerveze pe Simo, dar nu! 4-0.

Doar ea te poate duce atât de lejer de la extaz la agonie şi din nou la extaz! 5-0. La final 6-0 drastic!

Stânjenitor totuşi cum în setul al doilea s-a destabilizat singură. I-a spus Darren Cahill cu dojană în glas:"Termină în acest set, ştiu că poţi şi tu să n-o faci!...

Statuile nu râd niciodată acolo sus deasupra terenului, doar zâmbesc. Au văzut atâtea la viaţa lor!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu