luni, 11 septembrie 2023

La mulţi ani Nico

 


Astăzi e ziua Nicoletei Crăete, nu doar o poetă spectaculoasă dar şi un om minunat care continua să împartă daruri cu frumuseţea şi bunătatea ei insolită, deşi e conştientă de riscuri.

Ţi-o poţi imagina în gând înconjurată de o cortină de aburi ca pe-o femeie fragilă pe care o poţi modela având în minte inspiratul titlu al volumului său de debut, Femeia cu trupul de ceară şi ai să fi uimit când vei constata, la fel ca în carte la atingere versurilor, că ele vibrează tensionat pecum arderea unor corzi cu miez de oţel, doar că tu ar trebui să fi  măcar Jimi Hendrix ca să afli tot ce e de aflat.

Ce bine că la vârsta mea îmi pot permite să vorbesc liber! Am ales imaginea de început cu o fotografie care o reprezintă alături de altă poetă dragă mie într-o ipostază caracteristică.

De fapt n-am cum să nu amintesc faptul că imaginile care-i însoţesc de obicei versurile în postările de pe facebook sunt ele însele o sărbătoare. Derulaţi imaginile de pe peretele ei şi opriţi-vă din când în când să admiraţi!

Încă o dată LA MULŢI ANI POEZIEI!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu