vineri, 18 iulie 2025

Un semnalul în Jurnalul de Argeș

 


Un tren, fie el personal, fie accelerat, fie de mare viteză, poate fi ca ipoteză și un tren fantomă cu aromă romantică în partea de semantică, te urci în el că de-aia s-a deschis adevărată, pe vremea regelui Carol, calea ferată(În paranteză fie zis, tren de mare viteză... Numai dacă treci granița, că la noi pe CFR nu se poate! E mai bine pe jos cu ranița-n spate. Ar fi păcat să nu poți admira în toată splendoarea peisajul!).

SI CE FACI CU BAGAJUL?

DRACU TE-A PUS SĂ SCRII CĂRȚI!... Vorbește cu poșta română și te dezici de ele!... Până într-o săptămână le pierzi pe toate.

Reiau.

Un tren special pe drumul lui de fier până să ajungă la destinație(Bietul de el, ultima stație e la fier vechi, nu în cer!), oprește sau nu oprește cu grație la semnal.

Dacă nu oprește, înseamnă că la bord în habitaclu e o gașcă subțire de scriitori geniali. Țin cenaclu în vagonul restaurant, cu un masacru de vin acru după gustul meu. Important să ajungă în timpul mersului fiecare până la capătul versului, zeu! Și să nu rămână băutura și literatura în suferință.

Oficiali de la centru de filială au fluidizat mersul trenului special, fără oprire la semnal și un singur minut dacă e gară principală. Să nu se termine băutura și să fie în suferință literatura!

Dacă totuși se oprește garnitura la vreun semnal, înseamnă că o hoașcă de cal sau catâr încăpățânat, ce-o fi el, înhămat la o droașcă încărcată cu poezie, s-a răsturnat pe calea ferată și zice că e în dreptul lui! Ăsta mâine poimâine vrea și statui!

Problema  e Jeane, dacă trenul e plin cu gușteri, cum e cu semnalul? E de bine ori de rău? 


N.A. La o gară atât de mare semnalul abia de pâlpâie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu