luni, 1 aprilie 2013

Falimentul lui 1 Aprilie



             
             E atâta lipsă de umor în ţărişoară, încât cu siguranţă azi vom consemna falimentul zilei de 1 aprilie. Guvernanţii ăştia, cu coplata lor pentru sănătate, azi şi-au găsit s-o inaugureze ca să enerveze un popor întreg! Cum să ne mai însănătoşim noi, dacă plătim la externare doar maxim până la 10 lei, în loc să contribuim cu o sumă mai mare, să sporim confortul medicilor ca să aibă liniştea necesară concentrării, să poată pompa în noi suficientă terapie psihică, fără medicamente, că astea colcăie de efecte secundare.

          Nu e bine deloc, dacă îi obligăm în continuare pe medici să falsifice reţetele şi să se sacrifice pentru noi. Să înghită ei singuri toate pastilele, riscând din spirit de sacrificiu să capete ca efect secundar, sindromul puşcăriei. Îi obligăm în felul ăsta pentru consultaţii, să-şi deschidă din celulă fiecare, blog. Riscul cel mai mare e să cadă blogosfera. Cât să ducă şi ea! Se mai strică şi serverul ăla mare din cer, deh, şi cad reţelele de socializare, pot să îngheţe şi ne trezim cu o nouă glaciţiune peste noi, în loc de încălzire globală.

          Unde pui că zilele astea s-ar putea s-o numească pe Laura Codruta Kovesi şefă la DNA şi în cazul nedorit, după cum se arăta aseară îngrijorat copreşedintele uselin Crin Antonescu, vor trebui mutate sub pază la Jilava toate cabinetele; şi cele medicale, şi cele de avocatură, şi cele ministeriale.

          De mirare ce s-o fi transformat genetic în capul premierului Ponta, de când a încheiat acordul cu Preşedintele? (De 1 aprilie, in unele ţări europene se glumeşte lipindu-se pe spatele, celui păcălit, un peşte de hârtie. Se pare că Preşedintele i-a lipit, ceva mai înnainte lui Pontonel, ouă de peşte direct în colivie). Dintr-o dată parcă a devenit băiat deştept şi ţine strâns în mână capătul firului unei strategii naţionale.

          Era nevoie de locuri de muncă pentru şomerii de la Oltchim, de la Mechel şi nu doar pentru ei! Bani făcea rost, pe acciză. „Cu ţigările şi berea şi cu taxa mărită la paşapoarte, întărim puterea!” Avea şi slogan:

          "Să consrtruim puşcării şi să trecem ţara prin criză, până la moarte!"

          După cum spuneam, e atâta lipsă de umor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu