luni, 20 august 2018

Două ipostaze Cincinnati, Bucureşti



 

Simona Halep - Kiki Bertens 6-2/ 6-7/ 6-2


Simona Halep are o partidă finală în turneul premier de la Cincinnati cu Kiki Bertens, cu cel de-al doilea trofeu pe masă, după două săptămâni intense. Meciul e frumos şi se îndreaptă spre o victorie firească a numărul 1 mondial în primul set. În setul al doilea totul se echilibrează şi cele două competitoare merg cap la cap spre linia de finiş. Stoarse de oboseală, de căldura şi umiditatea excesivă, cele două trag la rame din greu îndreptându-se spre un foto-finiş care să stabilească impasibil şi rece dacă Simona va fi învingătorul. Fotograful apasă pe declanşatorul aparatului de fotografiat cu glonţul pe ţeavă, glonţul are o traiectorie ciudată în obiectivul aparatului, porneşte din racheta olandezei, cade pe banda fileului şi alege să treacă dincolo.


Decepţia Simonei omeneşte îi subminează o fracţiune de secundă încrederea şi vârful de barcă al lui Kiki atinge linia de sosire înainte. Pentru Simona zeii au decis! Nici glasul lui Darren Cahill după două săptămâni de eforturi şi suita de câte două meciuri desfăşurate într-o singură zi, nu a mai putut-o readuce pe linia de plutire în setul decisiv. Dar ce săptămâni fantastice de confirmare a valorii şi cât de mult înseamnă cele 2000 de puncte acumulate în faţa urmăritoarelor în clasamentul WTA! Bravo Simona şi pentru declaraţiile de la sfârşit când ai recunoscut meritele incontestabile ale lui Kiki Bertens


Bucureşti. Ţestoase – protestatari, 0-0(?) după Carmen Dan!



Tot ieri ministrul Carmen Dan a ţinut să dea explicaţii în faţa presei de ce crede ea că în partida cu protestatarii, jandarmii au obţinut o victorie legală şi fără dubii.


Este oare o victorie să duci un război cu arme adevărate, cu gloanţe adevărate, cu bastoane tonfa şi gaze lacrimogene adevărate, cu strategii de asalt stabilite dinainte, împotriva poporului tău ieşit în stradă cu mâinile goale şi cu libertatea glasurilor prevăzută în constituţie, să ceară paşnic, să înceteze abuzurile împotriva justiţiei şi imixtiunea politicului în treburile statului? E o lovitură de stat dacă ceri, fără penali în funcţii publice şi te poziţionezi ridicând vocea împotriva instaurării dictaturii unui singur damnat?


Argumentele lui Carmen Dan au fost argumentele minciunii în faţa adevărului văzut de un popor întreg, căci nu poţi pune cătuşe imaginilor, cu toate legile strâmbe pe care conspiraţia toxică ALDE-PSD le-a votat într-o veselie.


Văd acum când scriu o demonstraţie a jandarmilor, ca un joc nevinovat de copii, care vor să ne convingă că acolo în piaţă a fost doar o butaforie cu muniţie din hârtie şi clei, iar gazele lacrimogene erau aburi de bucătărie.



Dragilor ţestoase, mi se face milă, şi frig în oase! Ce spuneţi voi, poate să vă creadă Veorica Vasilica Dăncilă, nu noi!

Carmen Dan, demisia! pentru că nu ai recunoscut nimic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu