luni, 6 august 2018

Miki s-a făcut Mare


Visul Mihaelei şi al nostru a fost scris azi noapte pe terenul de la San Jose cu strălucirea pe care ţi-o poate da doar suferinţa asumată, calvarul de dinainte, obligatoriu de învins ca să se poată transforma în fericire. Doar aşa poţi ajunge să  atingi fericirea ca o recompensă binemeritată a stăruinţei tale! Şi tot nu ar fi uşor să te bucuri de ea, dacă nu iei în calcul cum am spus şi ieri, că acele clipe astrale pentru care lupţi, pot trece pe lângă tine cât ai clipi din ochi dacă te pierzi cu firea şi nu stăpâneşti situaţia.
Emoţia îţi poate înceţoşa mintea, unghiurile se vor deschide prea mult, şi bisturiul tău de chirurg va cresta dincolo de linia roşie a sângelui pe care o ai în gând. Miki un arc întins la maxim a avut în ea liniştea de a rămâne ea însăşi. Şi-a urmat planul de joc după un calcul rece, matematic, pe care l-a urmat fără erori, sigură pe cunoştinţele acumulate în timp şi etalate mai ales în ultimul an cu adevărat formidabil.
Calculul a fost corect pentru că ştiind bine icsul din sine, cu armele dar şi slăbiciunile sale omeneşti, în ecuaţia cu două necunoscute, s-a concentrat doar pe igrecul de dincolo de egal al grecoaicei. Iar y de dincolo de egal a fost scris azi noapte din greşeală cu literă mică. Nu poţi într-o seară de gală să-ţi pui pantaloni scurţi şi să ai pretenţii că eşti regina balului… 6-1! 6-0! spune destul!...
Mulţumim Mihaela pentru primul tău turneu WTA Premier câştigat! L-ai meritat din plin. Am trăit alături de tine o lecţie aplicată de modestie şi perseverenţă extremă într-o poveste de succes! Felicitări şi te mai aşteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu