sâmbătă, 11 august 2018

Tabletă în alb şi negruDouă feţe ale României, una strălucitoare ca o zi senină de august, cealaltă mai întunecată decât noaptea. Au avut în comun doar tricolorul ce a fluturat atât în tribunele de la Montreal cât şi la Bucureşti în Piaţa Victoriei, până ce nu l-au arestat jandarmii. La Montreal o capitală plină de semnificaţii pentru sportul românesc şi plină de steaguri tricolore, aflate la loc de cinste în casele românilor de acolo, mulţi nu puţini(!), dar şi în casele canadienilor după ce Nadia Comăneci devenea regină luând prima notă de 10 a perfecţiunii în gimnastica mondială   la Montreal, revin după o frază mai lungă, Simona Halep, azi-noapte a jucat una din cele mai frumoase partide ale sale, câştigând cu 7-5/ 6-1/ în compania merituoasei franţuzoaice Caroline Garcia şi s-a calificat en-famfare în semifinala turneului Rogers.

Noaptea de la Bucureşti, patronată fără nici o urmă a îndoială de Liviu Dragnea, a scris una dintre cele mai ruşinoase şi oribile pagini, împroşcând cu noroi ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare a diasporei şi o promisiune a reîntoarcerii ei în ţara de origine.

Cum să pui pe şine o maşinărie de război alcătuită din roboţi fără sentimente, programaţi în carapacele lor de ţestoase să reacţioneze feroce la cuvintele înscrise pe tăbliţele de înmatriculare ale suedezului, M-ue PSD, rămase vrând-nevrând în memoria colectivă a poporului, iritat de agresiunea unei bande ticăloşite care a demonstrat de doi ani de zile că nu are în minte decât să destructureze  justiţia şi să dea drumul pe străzi infractorilor mărunţi, ca să poată ei în voie să-şi desăvârşească punerea în operă a marilor afaceri oneroase şi să instaureze dictatura unor sceleraţi!?

Nu sunt dure cuvintele mele! Duritatea a aparţinut sclavilor lui Dragnea şi ai ministrului de interne Carmen Dan, care au călcat în picioare şi au gazat oameni nevinovaţi! N-am zis nimic de sora lor într-ale răului, Veorica Vasilica, ea s-a speriat şi a plecat în concediu în diaspora, crezând că scapă.

Cea mai câştigată a ieşit Firea, a făcut economii mari, nu mai trebuie să dea prin oraş cu insecticid pentru ţânţari şi mai pune de-o excursie pentru pensionari din bugetul primăriei!…

Au ieşit la televizor acum, dimineaţa, slugile, comunicatorii! Să explice cât de violenţi au fost manifestanţii şi cât de eroi au fost jandarmii! Cum n-au putut ei să-i extragă pe provocatori din mulţimea paşnică, pentru că manifestanţii nu s-au dat la o parte şi, ca să poată să-i apere în siguranţă pe cetăţenii protestatari, cum scrie la regulament, au pus în funcţiune tunurile cu apă, au dat drumul sprayurilor cu gaze lacrimogene şi grenadelor cu shrapnel!

Am fost acolo. Am plecat cu doar câteva minute înainte de a începe asaltul. În metrou lumea părea mulţumită, ne împărţeam zâmbete, parcă ne regăsisem ca o familie. Nimeni dintre cei din metrou nu ştiam ce prevăzuseră păpuşarii pesedeului să se întâmple la ora 23 când s-a ordonat intervenţia în forţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu