marți, 9 octombrie 2018

Zile de poveste în MaramureşA doua ediţie a Taberei eCreator desfăşurată sub semnul Centenarului unde au ajuns poeţi şi scriitori din diferite colţuri ale ţării şi câţiva din afară, ne-a redat încrederea că pe vatra de românism din Maramureş focul nu se va putea stinge niciodată.
Emoţia întâlnirii scriitorilor, cu copiii maramureşeni mai ales, a fost reciprocă, iar momentul când oarecum cu sfială s-au apropiat de noi, invitându-ne să intrăm în jocul lor, mi-a limpezit sufletul în rouă şi am lăcrimat de bucurie.
Rar mi-a fost dat să văd oameni tineri cu grijă pentru cultură, stând în fruntea judeţului lor! Sau primari asumându-şi educaţia şi viitorul generaţiei următoare, în respect cu tradiţiile bogate ale locurilor ca în Maramureş! De aici ar trebui să înceapă, după umila mea părere, adevăratul proiect de ţară în an de centenar.
Mulţumim pentru darul primit şi respect pentru străduinţa organizatorilor! Nu e nevoie să-i numim, oamenii frumoşi nu-şi poartă numele înaintea prieteniei.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu