sâmbătă, 29 mai 2021

Nimic despre glorie

 


Poate fi sezonul Soranei, spuneam după meciul formidabil cu chinezoaica Zhang şi, iată că Sori s-a spurcat la victorii.(Cuvântul spurcat nu are doar conotaţii estetice spurcate, şoşoci şi şoşoace rele de gură, bezmetice…

În natură, spurcaciul e o pasăre migratoare, o dropie ceva mai mică de talie, cam cât un erete, pasărea răpitoarea ceva mai mare decât o găină ouătoare… Şi ar mai fi un burete, tot spurcaci, cu carnea plină de lapte pe care-l căutam în pădure din zi până-n noapte, când eram copii

Dar să trecem de la dropii şi spurcaci de lapte la lucruri mai serioase, îşi mărturisea deunăzi popii, Ţiriacul, păcatele. Săracul hapsân(!), într-o miercuri sau joi. Zicea că în lumea de apoi, adicătelea de după Simona, „spun toate datele mele, ne va lua dracul! Vom alerga cu laserul de la Măgurele un trofeu WTA, cum ai căuta cu drona, acul în carul cu fân.

 

Ştiu o vorbă românească/ vorbă în pustiu./  Satana e numai unul,/  nu-i 007, ca nebunul de James Bond!...

Liber tot românul/  să cobească…/ Şi în fond, Simona şi Sorana/  sunt două fete de toată isprava!

Între două nu te plouă niciodată!.../ Ce-avem noi cu fânul?/ Cine să-l cosească? Şi dacă-l va cosi careva vreodată, oricum va creşte otava!

 

După disertaţiile astea complicate şi lungi, cu rana deschisă, fără drone, fără laser, fără Satana, doar cu Dumnezeu alături, sper din tot sufletul, să ajungi Sorana să ne dai azi pe spate şi să mai câştigi un trofeu!

Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu