miercuri, 27 iunie 2012

Daltonism la Curte?


          Ne despărţim în opinii, în concepţii, în valori, în opţiuni politice.
Unii suntem daltonişti, o tulburare a percepţiei cromatice care nu permite celor afectaţi să discearnă culorile, mai ales roşul şi verdele, astfel că lumea lor e plagiată, deja la modă termenul, de negru şi gri.
          Azi Curtea Constituţională judecă un caz care a tulburat aşezarea naturală a paletei culorilor în viaţa noastră socială şi politică. Premierul Ponta care vrea să-şi impună culorile, încă de dimineaţă a bătut în poarta Curţii ca să acopere cu umbra lui lumina Constituţiei.
          Va rezista Curtea asediată? Va face o judecată corectă în lumina legii fundamentale? Cine va merge la Bruxelles, preşedintele sau premierul?
          Aş putea încerca un răspuns dacă aş ştii componenţa pe sexe a celor nouă judecători. (Nu mi-ar fi greu s-o aflu, dar vreau să mă vreific la sfârşit)
Căţi dintre ei sunt femei? Pentru că doar 0,5% dintre femei, făţă de 8% dintre bărbaţi, suferă de daltonism. Dacă femeile ar deţine majoritatea în componenţa Curţii, teoretic am putea fi încredinţaţi că judecata, statistic vorbind, nu ar putea fi influienţată de daltonism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu