miercuri, 3 aprilie 2013

Pilat din Ponta



        
            M-am documentat înainte de a porni la acest demers despre Pilat din Pont. Se ştie sigur că el a comandat, e adevărat fără convingere crucificarea lui Isus. Mai departe s-a spălat de aceste fapte pe mâini, neluîndu-şi responsabilitatea celor întâmplate. Nici despre soarta lui ulterioară nu se cunoaşte prea mult. S-a păstrat în schimb descrierea istoricului roman Filon despre Pilat : “Era crud şi nu se dădea înapoi de la nimic. Sub guvernarea lui, peste tot domneau orgoliul, aroganţa şi insolenţa; ţara era jefuită, oprimată şi insultată în tot felul; oamenii erau trimişi la moarte fără a fi judecaţi mai înainte”. (Era şi la ei se pare o lipsă de procurori!)

          O anume potriveală de fapte se citeşte acum şi la Pilat-ul din Ponta al nostru, din anumite perspective formal istorice.

          De ieri până azi, în legătură cu numirea procurorilor, Ponta al nostru s-a gândit şi s-a răzgândit spălându-se pe măini în mod repetat, de mai multe ori.

          Nu am nimic cu igiena premierului, dar mă îngrijorează apa.

          L-am ascultat şi pe Antonel vis-à-vis de comportamentul lui Pontonel. Vi s-a părut mânios?... Va daţi seama câtă apă trebuie să tragem după ce vorbesc ăştia doi cu gândul să păcălească Europa?

          Bieţii noştrii actori şi scenarişti trişti! Câtă durere împietrită! După ce că le-au luat pâinea de la gură, trebuie să suporte si acciza mărită… la bere.

4 comentarii:

  1. Sanda Petriu sint obligata sa fiu de acord cu tine
    acum 14 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  2. Voichita Veres Hahaha! Bine spun! Bâlbâielile politice sunt, cu cetitudine, semn de... bărbăție haha!
    acum 5 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  3. Valentin Salcudean Apa istoriei va matura odata tot gunoiul acesta politic din viata tarii....
    acum 11 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere