luni, 19 ianuarie 2015

Melbourne, drum lung

          Melbourne, al doilea oraș ca mǎrime din Australia, capitala statului Victoria este un oraș multicultural vibrant, cu un nivel de trai ridicat, dixit Wikipedia. Sub albastru însorit al cerului austral, comunitatea româneascǎ așezatǎ temeinic în aceste locuri, întreţine cu multǎ osârdie flacǎra vie a românitǎţii. Și rând pe rând visele celor de-acolo se împlinesc. Dupǎ ridicarea la rang de catedralǎ a bisericii parohiale Sfinţii Apostoli Petru și Pavel, un alt gând ţintǎ, la începutul fiecǎrui an, unește speranţele românești. Sǎ fluture cu mândrie tricolorul lor drag în mijlocul tribunelor pe Rod Laver Arena în finala Grand slam.
          Nimeni dintre tenismanii romi nu a urcat vreodatǎ nici mǎcar pânǎ în semifinale, dar acum Simona Halep pare îndreptǎţitǎ și are cred ei, și credem și noi, potenţialul sǎ le împlineascǎ visul.
          Azi noapte la ora 2 (ora Bucureștiului). a început turneul. Prima imagine transmisǎ în direct de la antipozi pe Eurosport a fost cu figura concentreatǎ a Simonei intrând în arenǎ cu ruxacul în spate plin cu rachete.
          Meciul a început prost pentru ea. A pierdut prima minge, apoi primul ghem pe serviciul adversarei, și ca un corolar negativ, primul break a fost adjudecat tot de Karin Knapp italianca pe care sorţii i-au pus-o în faţǎ pe arena principala în primul meci oficial al turneului. Vine apoi re-break-ul și un ghem patru destul de lung, disputat( circa 8 minute). 2-2.
          Nu se joacǎ deloc la înǎlţime. Se fac multe greșeli, primul servici al Simonei invariabil nu intrǎ, dar desprinderea se produce și câștigǎ primul set cu 6-3. În setul al doilea aproape cǎ istoria se repetǎ. Multe erori, puţine mingi șlefuite, dar din când în când în momente decisive, apar. În final 6-2. Un meci destul de lung, mediocru, care ne-a arǎtat faptul cǎ Simona a învǎţat sǎ câștige și când joacǎ prost. Pauza fortuitǎ nu i-a cǎzut bine, dar pas cu pas, are timp sǎ se încǎlzeascǎ. Drumul spre un lucru bine fǎcut, e lung.
          O mare surprizǎ a acestei prime nopţi albe pentru noi, a fost victoria neașteptatǎ a Irinei Begu în faţa unei mari favorite, Angelique Kerber. Bravo Irina, e nevoie de secunzi!
          Vreţi sǎ știţi ce nume au pǎrǎsit competiţia dupǎ primul tur?
Ana Ivanovic (favorita numarul 5), Angelique Kerber, favorita numarul 9, Lucie Safarova (favorita 16), Suarez Navaro (17) Anastasia Pavlyuchenkova (23), Sabine Lisicki (28) si Svetlana Kuznetsova (27). Și nu s-a terminat.
          Impresionant, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu