duminică, 25 ianuarie 2015

Metafora zilei


            Spǎlate în rouǎ cuvintele dimineţii!... Ce dacǎ e iarnǎ! La Melbourne soarele își aratǎ toatǎ faţa și zâmbește Simonei. Cǎtre el a privit senin și și-a fǎcut crucea, sǎ mulţumeascǎ de îngǎduinţa victoriei fata noastrǎ de aur, apoi s-a deschis ca o margaretǎ unui zâmbet, cu bucuria copilului ce și-a regǎsit o jucǎrie pierdutǎ.
            De loc simplu duelul cu Yanina Wickmayer ca un dans al sǎbiilor intre doi generali în faţa propriilor armate. Snopi de scântei scǎpǎrau din ascuţișul rachetelor, dar mai teribile laserele inteligente ce strǎfulgerau din privirile celor douǎ. Cu liniștea ce ţi-o dǎ valoarea, ai posibilitatea sǎ accelerezi viteza de reacţie și sǎ-ţi domini emoţiile. Aici a fǎcut diferenţa Simona Halep într-o partidǎ ce s-a ridicat la un nivel foarte înalt. 6-4/ 6-2!

            Mai sunt trei încercǎri și un singur hop, rusoaica Ecaterina Macarova. „Intrând ca un taifun în optimi”, a comentat un ziarist pe site-ul WTA, deja și-a egalat cea mai bunǎ performanţǎ (cea de anul trecut) la Australian Open. Putem lǎsa liberi sǎ zburde pe pajiște caii de rasǎ ai viselor sale. N-avem decât sǎ sperǎm cǎ eleganta noastrǎ amazoanǎ, cum și-a dorit, în semifinale cu Sharapova și în finalǎ cu Williams, îi va struni bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu