marți, 12 martie 2019

Indian Wells. Halepcronică




Tiriac spunea odată, la începuturile ascensiunii Simonei Halep, că valoarea îţi este conferită şi tu eşti conştient că o ai, atunci când într-o zi mai proastă câştigi meciurile cu adversari egali ţie, sau mai puternici, dintr-o anumită inerţie.  Cum ar veni,  umbra rachetei tale ar funcţiona singură, dincolo de racordul ei, s-ar deschide ca gura unui monstru, gaură neagră stând să înghită  ghemul acela portocaliu şi scuipându-l apoi nevăzut în terenul adversarei, oricum s-ar numi ea, care biata, paralizată, n-ar mai avea timp să înţeleagă unde şi cum s-a încheiat calculul logicii balistice a mingii.

În primele partide la Indian Wells a funcţionat aserţiunea bătrânului lup de mare învolburată din sportul alb. Simona chiar dacă nu s-a arătat în cea mai bună formă sportivă, a depăşit adversare mai slab clasate WTA, dar cu atât mai greu de înfrânt, pentru că acestea sunt mobilizate şi pregătite să spargă luciul oglinzii pentru a face meciul carierei. (Oglinjoară secretă cine-i cea mai tare rachetă?... Tu Mărioară!...)

Ar mai fi un hop de trecut pe platourile joase, meciul de azi cu Vondrousova, după care ar trebui să urce pe platourile înalte, acolo unde ea se simte bine şi poate să-şi arate adevărata dimensiune. Ăia 10 centimetrii ai lui Ţiriac i-a compensat demult Dumnezeu…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu