joi, 21 martie 2019

Miami. Dreptul la joacă



Povestea cu droșca plină cu pepeni care s-a oprit pe marginea drumului, și omul care mânase caii, muiat de suliţele fierbinţi ale soarelui, se urcă sǎ pună capul sǎ se odihnească deasupra pepenilor, ce păstraseră oleacă de răcoare – nu se potrivește întrutotul, întâmplărilor din anul acesta ale Simonei Halep!
În primul rând cetitorule, să-ţi dau vestea rea că ea se odihnea pe șosea, o autostradă cu 10 benzi, pe care dirija şi da amenzi deduc, ministrul Cuc de la estradă. Avea o  limuzină nu o droșcă, ci o bijuterie pe motorină. Iar pepenii nu erau pepeni, dar nici ouă de la vreo cloșcă, ci mingii de tenis galben-portocalii. Nici în vis biluţele alea elastice nu ţineau umbră pe planetă, că erau vii și orgiastice când se izbeau de rachetă.
Extrapolând, am putea sǎ-i redăm Simonei la Miami rolul îngerului, iar Serena poate fi fără îndoială un împieliţat mai mare. Ele două au tras fiecare pe partea ei din greu să revină la-naintare. Dumnezeu pare ca nu mai vrea puştoaice în finală.
Când omul se trezi, ca după boală în droşcă – din lună picat – era deja în tribună teleportat. Ce sǎ mai înţeleagă săracu? Și o dată s-a luminat ca după ploaie. La dracu, fie și-un lup mâncat de oaie!...
Hai Simona! De la capătul rândului şi cu literă mare! Eu tot mai cred ca eşti în stare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu