vineri, 8 iulie 2022

Doar o semifinală pierdută

 


Preţ de două săptămâni (un contabil ştie cum e cu preţurile), am fost parte dintr-un spectacol de înaltă ţinută având posibilitatea să ne bucurăm că pe scena Wimbledonului, în cea mai selectă companie s-a vorbit elogios despre încercarea temerară a Simonei Halep de a reveni acolo unde a consacrat-o pentru totdeauna în istoria tenisului, valoare ei. Nu e uşoară încercarea de a fi egal cu tine însuţi, după ce aproape doi ani de zile, fortuit, n-ai mai putut avea exerciţiul competiţiei. Poate că nici legătura cu noul ei antrenor, Mouratoglou, în ciuda declaraţiilor nu a avut timp să capete inductanţa ideală care să permită fluidizarea în câmp magnetic a energiei între ofertă şi absorbţie.

Poate că purtaţi pe valul victoriilor în serie, fără pierderea niciunui set, aşteptările, mai presus decât dorinţele, n-au ţinut seama de capacitatea manifestării împrevizibilului, mai ales că tenisul în timpul unui joc are suişuri şi coborâşuri legate în primul rând de mental şi în orice moment, încrederea îşi poate întoarce faţa de la tine şi îi dă adversarului posibilitatea de a-şi descoperi resorturi ce abia aşteptau să fie descoperite.

Cine ar fi prevăzut ca tocmai când ar fi avut mai mare nevoie de el, - în semifinala cu un adversar de forţă, Elena Rybakina, serviciul care-i mersese aproape ca un ceasornic în întreg turneul şi unde se văzuse un progres clar, datorită ajustărilor lui Muratoglu, - să o trădeze de o asemenea manieră! Nu insist nu e important! Simona cu antrenorul ei ştiu sigur ce şi cum să analizeze Şi să corecteze. Lucrul continuă, pentru că marii sportivi ştiu să şi piardă şi recunosc în acel moment nedorit că adversarul a fost mai bun.

Ce mă deranjeză însă este că noi spectatorii şi mai ales unii dintre comentatorii sportivi, dăm apă la moară unor detractori de profesie. Aceştia se bucură, rânjesc de plăcere cu o satisfacţie diabolică, savurând insuccesul unui om de valoare, unui artist de valoare, unui sportiv de mare valoare, ca şi cum toţi am fi o apă şi-un pământ, la fel ca ei, oale şi ulcele înşirate pe un gard de uluci, fără suflet, fără sentimente, fără judecată!...

Un singur lucru mai spun, trebuie să fi nebun sau prost  să nu recunoşti că dacă ai fost semifinalist la cel mai mare turneu, pe care l-ai şi câştigat altădată, faptul în sine e un mare succes. Şi încă ceva şi am spus-o mereu, Simona Halep e o fată minunată, dar e om nu e zeu!

Mulţumim Simona pentru că exişti!


8 comentarii:

  1. De pe facebook Marin Erimia
    Felicitări pentru "notele contabile"pline de substanţă, dar şi de umor! O analiză pertinentă şi încântătoare a evolutiei unei campioane de excepţie, care ne-a dăruit nenumărate momente deosebite si care, sunt convins, că ne va mai bucura mult timp cu jocul ei extraordinar!

    RăspundețiȘtergere
  2. De pe facebook.Maria Mărușteri
    Foarte bun articolul!Felicitări!!!Felicitări și Simonei, mult succes în continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. De pe Facebook.Gabriela Ionita
    Fiarte frumos articolul.Simona merită tot respectul și aprecierea noastră.Așa cum ai spus...Simona e om nu e zeu

    RăspundețiȘtergere
  4. De pe Facebook. Viorica Birhala
    Foarte frumos articolul!👍👍
    Avem o minune de fata , o mare sportivă , nu e de aici sa faci o semifinală la un turneu de valoare cum este Wimbledonul, doar 4 țări au ajuns în careul de ași și România e printre ele!🎾💕🇷🇴
    Felicitări Simona pentru parcursul foarte bun la Wimbledon și baftă multă în turneele care le vei juca de acum încolo!💪💖💖
    Alături de tine!💕💕
    Te iubim mult de tot!💖🇷🇴💖💕

    RăspundețiȘtergere
  5. De pe facebook.Carmen Sterescu
    Mulțumesc domnule Toma pentru acest minunat comentariu, care mi-a mers la suflet!👍🤗🤗❤️ Mulțumesc cu recunoștință iubitei noastre, Simona Halep!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    RăspundețiȘtergere
  6. De pe facebook. Sever Jurca
    Este un comentariu excelent, care mi a mers direct la suflet! Asa este cum spuneti dv , iar eu fara falsa modestie, am sustinut in toate postarile mele dupa semifinala Simonei. M am contrazis cu tot felul de persoane, inclusiv prieteni, care au inceput cu criticile la adresa Simonei. Dar nu am reusit in nici una dintre postarile mele , sa scriu asa frumos, concret si obiectiv cum ati scris dv. Va felicit si sunt de acord suta la suta cu tot ceea ce ati spus!

    RăspundețiȘtergere
  7. De pe fcebook. Lili Stoicescu
    Administrator
    Perfect spus!Valoarea Simonei,nu i-o poate lua nimeni.Oricum si atunci cand a ajuns la apogeu,s-au gasit "specialisti",care sa vocifereze...ca nu merita,ca a fost o intamplare...bla.bla.bla.Durerea mai mare este ca se aduc jigniri unui om valoros,cu o educatie aleasa,cu un caracter minunat!Si ma intreb,toti acești "specialisti",ce au realizat in viata lor?Ce au facut pt a reusi in viață?Sunt convinsa ca nimic semnificativ,dar dau din gură,ca asa se simt bine.Una peste alta,Simona este o personalitate,a reusit in viață,chiar daca la inceputul drumului,i s-a spus ca nu are nici o șansă.Munca,talentul si perseverenta,au urcat-o pe Simo,pe cele mai inalte trepte!Pt mine,acolo va fi,cat voi trăi,m-a facut fericită si pt asta ii multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. De pe facebook.Soare Daniela Carmen
    Administrator
    O radiografie perfectă!
    Mulțumim autorului!👏
    Mulțumim Simona pentru că exiști!💝

    RăspundețiȘtergere