marți, 25 iunie 2019

Frumoşii nebuni sau noua geografie fotbalisticăAproape ne pierdusem speranţa că pe potecuţa aceea strâmtă care urcă spre vârful muntelui, să mai vedem vreodată frumoşii nebuni cum se zbenguie în voie pe versanţi, înainte de a atinge platoul înalt permis numai zeilor. Tricolorii mici, trecuţi în majoritate lor prin academia regelui Hagi, unde au căpătat conştiinţa de sine a valorii şi li s-a inoculat cu acribie harul şi spiritul viu al profesorului ce le-a dezvăluit taina, că numai în echipă poţi înfrânge capcanele şi vicleniile ascensiunii.
Şi după ce au demonstrat strălucitoarele abilităţi de a lua faţa croaţilor şi mai ales de a le arăta înfumuraţilor englezi, că sunt mai buni decât ei la urcuş, trebuiau să demonstreze micii tricolori, în alt registru cocoşilor galici, că ştiu să fie moderaţi şi nu se avântă periculos pe lunecuş cu capul în nori.
Felicitări tuturor şi mai ales lui Rădoi artizanul remizei de la Cesena, unde Dunărea s-a înfrăţit cu Sena!

Post scriptum. Ca geograf amator şi astrograf, consider că ar fi propice să cerem postsincron, funcţia de procuror şef european de la el din fief. Macron ce zice?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu