duminică, 24 noiembrie 2013

Corifei și cori-fiţe. Gaudeamus - Babilon 2



            Sâmbǎtǎ în Babilon a fost ca la Sfintele Moaște. Lume luminatǎ se adunase în Pavilion de credeai cǎ se ridicase din raclǎ însǎși Sfânta Parascheva. M-am dumirit, se crease o ambuscadǎ  pe intrarea principalǎ, dar cu suita în mișcare nu era Parascheva și nici mǎcar Sfântuliţa de la Argeș scoasǎ în pelerinaj de Calinic. Asediul televiziunilor viza un element mult mai obscur, emanaţie a revoluţiei și toatǎ suflarea se înghesuia sǎ-l atingǎ pe Iliescu și sǎ-i admire zâmbetul larg: “Faţa cǎtre noi domnule președinte! Privirea sus la catarg!”.

            A trecut pe lângǎ mine rozaliu, împlinit, viu, un sac de carne îmbǎlsǎmatǎ fǎrǎ pic de os. Venise s-l lanseze pe Gorbaciov. Încǎ se mai lamenta ca o bunicuţǎ care și-a pierdut memoria, în faţa oglinzii mǎrturisind cǎ nu-l cunoscuse înainte și nu-și explicǎ nicicum, cum se culcase cu el. N-am nimic cu Gorbaciov ce sǎ zic, un grǎdinar care a cultivat pepeni în Europa și la vânzare, au scǎpat din cântar. N-o înţeleg pe “bunicuţa”, de ce oare se dǎ uţa și ne minte iar?

            Alǎturi, la Editura Cartier, Paul Cernat și Vintilǎ Mihailescu prezentând o Istorie a Scufiţei Roșii, fǎceau apel cu o voce tunǎtoare strigând cǎ Bunicuţa aia de-alǎturi ce clameazǎ despre libertate și moarte, e lupul cel rǎu care, n-ar avea ce sǎ caute la Târgul de carte.

            Mulţi corifei și cori-fiţe pudrate seduse și abandonate. Mǎști de crocodili și gǎști de intelectuali fini și subtili. M-am simţit topit de cǎldurǎ și puţin exclus. În plus cǎrţile mele nu erau la stand navigau pe altǎ paralelǎ. L-am lǎsat pe Liiceanu cu Dragul lui turnǎtor și m-am întorc acasǎ.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu